söndag 4 februari 2018

Spåren vi lämnar efter oss av Pernilla Ericson

Titel: Spåren vi lämnar efter oss
Författare: Pernilla Ericson
Förlag: HarperCollins Nordic
ISBN: 978-91-5091-998-1
Serie: Erlagruppen #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 381
Finns hos: Adlibris / Bokus

***********************************************************************************
Handling: Vilka spår lämnar du efter dig på nätet? Du berättare var du är och vad du gör, men du vet inte vem som följer dig...

Brutala kvinnoöverfall sker längst med gröna tunnelbanelinjen och skräcken sprider sig i Stockholm. samtidigt som polisen Liv Kaspi tvingas ta ledigt i väntan på en internutredning rekryteras hon till ett litet privatteam, Erlagruppen, med uppdraget att lösa fallen. 

Sökandet leder dem in i nätets mörkaste vrår och förövarnas metod för att hitta sina offer visar sig vara djävulskt välplanerad. Våldet eskalerar och när kvinnor börjar försvinna spårlöst förstår Erlagruppen att det handlar om en kamp mot klockan. Det är bara en tidsfråga innan Gröna linjen-männen inser att någon är dem på spåren. 

(Goodreads.com)  
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Ännu en serie jag hört mycket gott om. Pernilla Ericson är en annan person jag arbetat med på tidningen Frida. Jag gjorde min praktik på den tidningen under gymnasiet och Pernilla arbetade där då som reporter, en superhärlig person så det glädjer mig att det går så bra för henne med denna serie.

Det här är en debut som verkligen imponerar, jag drogs direkt in i berättelsen. Berättelsen är väldigt trovärdig. Ämnet som tas upp i "Spåren vi lämnar efter oss" är ständigt aktuellt, då det handlar om överfall på kvinnor med våldtäkt samt misshandel. Nästan dagligen kan vi läsa om överfall och hur kvinnor varnas att röra sig utomhus på kvällarna, som att det är en lösning på problemet. Den tar även upp det här med vilka spår och information vi lämnar på nätet i dom olika sociala medier. Dagligen tänker jag på hur pass mycket information folk lägger ut på sina sociala medier genom att checka in konstant vart de befinner sig, behovet att konstant uppdatera och visa vart man är, Facebook tex kan jag känna är extremt stalker friendly. Själv är jag väldigt noga med hur mycket eller rättare sagt lite jag delar med mig eller vart jag befinner mig.

Det jag gillar allra bäst med boken är faktiskt karaktärerna, de är så lätta att fastna för, de känns äkta och trovärdiga. Jag gillar dem alla, de är en härligt gäng men jag måste ändå erkänna Aminah blev ändå favoriten.

Jag har bok två hemma så den ska jag se till att läsa snart.

Betyg: 4 av 5

2 kommentarer:

  1. Älskade denna och bok nummer två är minst lika bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser verkligen fram emot att läsa bok två :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.