måndag 13 november 2017

Skrik tyst så inte grannarna hör av Karin Alfredsson

Titel: Skrik tyst så inte grannarna hör
Författare: Karin Alfredsson
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-484-0 
Språk: Svenska
Antal sidor: 367
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ut fattigdom. Han ser Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.

Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer ordna sig.  

Skrik tyst så inte grannarna hör är en gripande roman om mäns våld mot kvinnor, om orättvisor, systerskap och häxeri. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har tidigare inte läst något av Karin Alfredsson, så det här var ju verkligen nytt för mig. Efter att ha läst "Skrik tyst så inte grannarna hör" så vill jag klart läsa mer av denna författare.

Det blev inte fullträff med denna bok men det är klart en bra och gripande bok. Det är tung läsning då det handlar om kvinnor som far illa i sitt egna hem. Ens hem är ju den plats där varje människa borde få känna sig trygg. Författaren beskriver på ett skrämmande sätt hur våld smyger sig på och kan drabba vem som helst, hur en människa sakta bryts ner.

Den innehåller inte endast misär, det är intressant att läsa om omgivningen och områdena i Afrika.

Betyg: 3 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bokfabriken, tack för den.

1 kommentar:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.