torsdag 7 september 2017

Mästare, väktare, lögnare, vän av Christoffer Carlsson

Titel: Mästare, väktare, lögnare
Författare: Christoffer Carlsson
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-6420-0476-9
Serie: Leo Junker #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 479
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: Dagen före midsommarafton hittas en man skjuten till döds i det lilla samhället Bruket, en händelse som får Leo Junker att omedelbart lämna Stockholm. 

Trettio år tidigare, i ett annat liv, rör sig två män med dunkla avsikter genom en otrygg värld. I deras spår följer en ung kvinna på väg att avslöja dem och en kall natt i november fattas ett oåterkalleligt och avgörande beslut. Så sammanflätas ett gammalt dödsfall med ett nytt och när sanningen går upp för Leo är den så farlig att den hotar hans liv. 

Samtidigt sitter en svårt sjuk kvinna i ett rum i Stockholm. Sot och aska, säger hon. Sot och aska var allt som blev kvar. Nästan ingen förstår vad hon menar. Nästan ingen. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har inte varit så jätteförtjust i Leo Junker i föregående böcker, jag vet egentligen inte varför det är något som gör att jag inte riktigt klickar med honom eller denna serie. Men i den här delen kommer jag på mig med att jag har lite mer sympati för honom än vad jag har haft tidigare.

Det här var en spännande och framförallt aktuell deckare. Men jag måste säga att jag blev lite förvirrad av tidshoppen, de kändes en aningen sega tycker jag fast de mot slutet knyter ihop säcken.

Om jag förstått det rätt så var detta den sista delen i serien om Leo, det kändes inte riktigt som att det var slut här och nu utan att det kommer en till del. Jag har faktiskt inte så mycket att säga om denna, det är en serie jag haft lite blandade känslor för.

Betyg: 3 av 5

Böcker jag läst av Christoffer Carlsson: 
Den osynlige mannen från Salem
Den fallande detektiven

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.