söndag 2 juli 2017

Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan

Titel: Det lilla bageriet på strandpromenaden
Författare: Jenny Colgan
Förlag: Massolit pocket
ISBN: 978-91-7691-017-7
Original titel: Little Beach Street Bakery     
Serie: Little Beach Street Bakery #1 
Språk: Svenska
Antal sidor: 413
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. 

Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnafågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. 

Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle Huck och hans stormrike vän Ruben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början. 
(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag började läsa den här serien lite i fel ordning kan man säga. Jag läste Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden i julas. Jag har verkligen ocd till när det kommer att läsa en serie i rätt ordning men i detta fall gjorde det inte så mycket faktiskt.

Det här är en sån där bok som passar perfekt att läsa under sommaren. Bland alla deckare och spänningsromaner vill jag ibland läsa lite feel-good och lättsamma böcker. Då passar den här typen av kravlösa och underhållande läsning perfekt.

Det lilla bageriet på strandpromenaden är en ganska typisk feel-good bok. Man vet liksom vad man får och man lyckas i stort sett räkna ut handlingen ganska snabbt. Ni vet huvudkaraktären har oftast ett kraschat förhållande bakom sig och ska göra något nytt, hittar ett intresse, flyttar, skaffar ett husdjur och hittar sig själv. Men vet ni vad det gör absolut ingenting, jag gillar upplägget ändå och det är liksom mysigt.

Det började bra och jag älskade verkligen att läsa om Polly och den lilla fiskebyn och dess invånare som hon sakta börjar lära känna. Framförallt den söta lilla lunnefågeln, åh så charmig. Däremot i mitten kände jag att det blev lite väl segt och tänkte att den här boken är för lång för sitt eget bästa. Slutet kände jag blev lite för mycket och det gick lite väl fort, som att Jenny Colgan fick lite väl bråttom att avsluta det hela, det blev lite väl många klyschigt.

I början gillade jag verkligen Polly men halvvägs in i boken tappade jag lite intresse för henne. Blev faktiskt lite irriterad på hennes velande hela tiden. De två karaktärer som jag gillade allra bäst var faktiskt praktarslet Ruben och Karensa. Ruben är bara för mycket men jag tokgillade honom ändå, skulle nog inte stå ut med en sådan person i verkligen livet men här gick det ann. Och såklart Neil, hur kan man inte älska honom. Miljön i Cornwall var också fantastisk, jag skulle nog inte stå ut där en längre tid med tanke på att det skulle vara lite för lugnt för mig men samtidigt charmigt med ett ställe där alla tar hand om varandra.

Väldigt trevligt med alla recept i slutet, verkligen en bonus eftersom allt Pollys bakande gav mig et sug att ställa mig och baka.

Betyg: 4 av 5

Böcker jag läst av Jenny Colgan: 
Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden

6 kommentarer:

 1. Läste ut den boken igår, tyckte den var riktigt mysig och charmig men ibland tyckte jag den blev alltför söt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev lite för söt ibland men det funkar i en sån här berättelse :)

   Radera
 2. Vad kul att det följer med recept också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt trevligt, kan inte minnas att jag sett det i någon annan bok :)

   Radera
 3. Det är verkligen en mysig bok och jag måste se till att läsa sommarboken snart. Den måste ju vara perfekt att läsa nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den vill jag med läsa, ska försöka få den läst under semestern :) som du skriver den måste ju vara perfekt att läsa nu :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.