söndag 2 juli 2017

Slaktaren från Highgate av Tony Parsons

Titel: Slaktaren från Highgate
Författare: Tony Parsons
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-394-2
Original titel: The slaughter man
Serie: Max Wolfe #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 317
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: En mördad familj, en döende seriemördare, ett saknat barn.

På nyårsdagen hittas en familj brutalt mördad i sin villa i ett välbevakat bostadsområde i norra London. Men en familjemedlem saknas det yngsta barnet. Mordvapnet visar sig vara en pistol som används för att bedöva djur före slakt. Detta leder kriminalinspektören Max Wolfe till en dammig hörna tillägnad seriemördaren Slaktaren i Scotland Yards ökända museum tillägnat seriemördare.

Men Slaktaren har avtjänat sitt straff och är nu gammal och dödssjuk. Kan han verkligen vara inblandad, eller är dådet en grotesk hyllning genomförd av en beundrare? Och var finns det försvunna barnet? I Max Wolfes jakt på svaren upptäcker han att även de lyckligaste familjer har mörka hemligheter

Slaktaren i Highgate är den andra boken om kriminalassistenten Max Wolfe i London.

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag läste Murder bag förra månaden och jag vet inte men jag och Max Wolfe eller Tony Parsons klickade inte riktigt alls. Det var inte så att jag inte gillade föregående bok men det var något som gjorde att vi helt enkelt inte klickade. Men jag är inte den som är den klart han ska få ett ny chans. Men tyvärr vi klickade vi inte denna gång heller. Även denna bok var bra inte alls dålig men jag vet inte det är något som sätter en spärr för att jag ska gilla detta fullt ut.

Det här är då den andra delen om kriminalpolisen Max Wolfe. Den börjar riktigt spännande och jag vill verkligen veta mer. Det är blodigt och spännande på flera plan men jag saknat något som jag inte kan sätta fingret på vad det är.

Det är trevligt att träffa en kriminalpolis som inte har spritproblem. Max relation med dottern Scout är så himla fin och deras hund Stan är ju så charmig han med.

Betyg: 3 av 5

Böcker jag läst av Tony Parsons:
Murder bag 

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bokfabriken, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.