torsdag 20 april 2017

Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief av Rick Riordan

Titel: Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief
Författare: Rick Riordan
Förlag: Disney Hyperion Books
ISBN: 978-07-8683-865-3
Serie: Percy Jackson and the Olympians #1
Språk: Engelska 
Antal sidor: 377
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Percy Jackson is a good kid, but he can´t seem to focus on his schoolwork or control his temper. And lately, being away at boarding school is only getting worse, Percy could have sworn his pre-algebra teacher turned into a monster and tried to kill him.  

When Percy´s mom find out, she knows it´s time that he knew the truth about where he came from, and that he go to the one place he´ll be safe. She sends Percy to Camp Half Blood, a summer camp for demigods, on Long Island, where he learns that the father he never knew is Poseidon, God of the Sea. 

Soon a mystery unfolds and together with his friends, on a satyr and the other the demigod daughther of Athena, Percy sets out on a quest accross the United States to reach the gates of the Underworld (located in a recording studio in Hollywwod) and prevent a catastrophic war between the gods. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har så länge jag kan minnas alltid varit intresserad och fascinerad av grekisk mytologi, Egyptisk mytologi, Romarriket men speciellt den grekiska mytologin. Det här är den första boken i serien om Percy Jackson, har velat läsa denna serie länge och äntligen har jag kommit till skott. Det märks naturligtvis att det är den första boken i en serie, det är mycket som ska introduceras både personer och miljöer, men det görs på ett snyggt sätt så det blir aldrig långdraget eller tråkigt.

Jag såg den här filmen när den kom för ett par år sedan, tyckte filmen var helt ok. Så när jag började läsa boken började jag jämföra lite eftersom minnet från filmen kom tillbaka, tänkte men såhär var det inte i filmen men släppte snabbt tankarna på filmen. För helt ärligt efter att ha läst boken så var ju filmen inte ens bra, den följde inte bokens handling helt och hållet, vilket var skönt. Nackdelen att ha sett filmen var att vissa överraskningsmoment blev förstörda.

Det här är en riktigt spännande, bra och underhållande bok. Man kastas direkt in i en ny värld, en fantastisk fascinerande värld med intressanta karaktärer. Jag gillar den här världen som författaren byggt upp, att Olympierns gudar fortfarande lever, bland oss vanliga dödliga människor. Jag blir framförallt glad av den här boken, det är givetvis spännande och actionfyllt men den bjuder på så mycket humor och värme. Det är många olika charmiga karaktärer och för att inte tala om de rappa repliker, jag ville inte lägga ifrån mig den.

Jag gillar Percy Jackson, det är inte svårt att inte tycka om honom. Älskar hans humor och framförallt hans sarkasm. Grover var också en karaktär som jag verkligen gillade, hoppas få se mer av honom i kommande böcker om Percy.

Rick Riordan skriver med en sådan entusiasm och med en berättarglädje som jag bara älskar. Det märks på hans sätt att skriva att han har otroligt roligt när han skriver, att han älskar sina karaktärer och den värld han berättar om.

Det här är en sådan bok som man kan njuta av och älska både som barn och som vuxen. Den passar verkligen alla, vuxen som ung, så bli inte avskräckta att det står 9-12 år. Det är dessutom otroligt intressant att läsa om den grekiska mytologin, det känns som att jag lär mig något nytt hela tiden. Rekommenderas verkligen till dem som vill ha underhållande läsning, speciellt till de som gillar grekisk mytologi men såklart även för de som inte är så insatta, för här finns så mycket härligt att ta del av.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Rick Riordan:
Den röda pyramiden
Eldtronen
Ormens skugga

2 kommentarer:

  1. Jag läste denna och följande delar som högläsnings böcker för min son som då var ca 9 -12 år( den tre år yngre sonen var bara intresserad att lyssna ibland), sen läste sonen själv Rick Riordans böcker, nu håller han på med första om Magnus Chase, har inte kommit dit själv, men jag har tänkt läsa den efter att ha läst ut de två sista ur den andra serien om Olympens hjältar. Och jag ska säga dig jag har alltid varit intresserad av just grekisk och romersk mytologi så detta är kul på så sätt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan tänka mig att det är fantastisk läsning att läsa just högt för sina barn, sånt himla äventyr de blir tagna på :) Vill verkligen läsa alla Rick Riordans böcker, så kommer köpa på mig alla hans böcker :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.