måndag 13 februari 2017

TV-serie: Gilmore Girls - A Year In The Life

Titel: Gilmore Girls - A Year In The Life
Premiär: 25 november 2016
Längd: 1h 30 min per avsnitt
Antal avsnitt: 4
Skådespelare: Lauren Graham, Alexis Bledel, Keiko Agena, Scott Patterson, Kelly Bishop, Rose Abdoo, Yanic Truesdale, Sean Gunn, Matt Czunchry
Genre: Comedy | Drama 
Betyg på IMDb: 8,1

* Förekommer väldigt mycket spoilers nedan* 

Handling: "Nästan tio år efter ursprungsserien är tjejerna tillbaka. Vi får följa Lorelai, Rory och Emily Gilmore genom fyra årstider i Stars Hollow."

Kommentarer: Nu har jag sett alla fyra avsnitten av Gilmore Girls: A Year in the Life på Netflix. Varje avsnitt var 1 timme och 30 minuter och var döpta efter årstiderna, Winter, Spring, Summer och Fall. ”Gilmore Girls: A year in the life” börjar precis som man vill och förväntat sig men någonstans på vägen sjunker handlingen. 

Amy Sherman-Palladino och Netflix har lyckats samla ihop hela original casten för denna återförening. Med undantaget Edward Herrmann som tyvärr gick bort 2014, men hans karaktär lever vidare i allra högsta grad i denna säsong. Som alltid när Netflix är med och producerar är det av allra hösta kvalité, fotot är makalöst fantastiskt. Tänkte skriva lite om varje avsnitt i denna recension. 

Winter: Första avsnittet "Winter" börjar precis som man förväntat sig. Rory och Lorelai återförenas i Stars Hollow och det är precis så mysigt som det kan bli. Och som vanligt levererar de repliker på löpande band. Det är lite svårt att skriva om detta avsnitt för egentligen så hände inte så mycket. Luke och Lorelai är tillsammans och stabila. De prata om barn och att anlita en surrogat. Vi får väl se om det blir något av det. Känns som att de är stabila i sitt förhållande som de är nu och egentligen behövs inget barn.

I det här avsnittet hedrar de Richard. Det var verkligen fint gjort och de gjorde det verkligen fint och respektfullt. Han var verkligen saknad i det här avsnittet eftersom han var en så viktig karaktär och älskvärd sådan.

Kan inte låta bli att känna mig besviken på Rory. Ställde mig frågan flera gånger vad hon egentligen sysslar med. Hon har alltid varit målmedveten och haft en plan men här glider hon bara omkring. Och vad sysslar hon och Logan med? Jag gillade dem ihop som ett par föregående säsonger. Men vad är detta? De har någon form av distansförhållande samtidigt som hon har ett förhållande med en kille som hon inte ens är kär i eller tycker om. Varför gör hon bara inte slut med pojkvännen? En pojkvän hon har varit tillsammans med i två år. Att han hela tiden glömdes bort var inte roligt, inte alls. Jag tvivlar inte på Rory och Logans känslor för varandra, tror att de innerst inne älskar varandra och jag vill verkligen se henne med just Logan. Men gillar inte den otrohetsbiten. Var mest besviken över Rory detta avsnitt. Det känns som att det är kaos i hennes liv och hon vet egentligen inte vad hon vill.

Spring: Haha Paris var det bästa i det här avsnittet, hon är verkligen one of a kind, jag brast ut i gapskratt under scenen när de är tillbaka på Chilton. Så kul att hon och Rory fortfarande är vänner. 

Terapin med Lorelai och Emily var ett roligt inslag. På något sätt är det lite småroligt att se henne bråka med sin mamma eftersom Emily aldrig ger sig och ska alltid ha rätt. Har ingen mognad i den här serien? Fattar inte varför Lorelai kände att hon behövde ljuga för Luke angående terapin och att han faktiskt inte konfronterade henne.

Åter igen Logan och Rorys relation. Jag förstår mig inte på den. Varför är de bara inte tillsammans utan att smussla om det? Logan är förlovad med en tjej som bor i Paris. Varför? Fattar seriöst inte och blir riktigt besviken på deras hemliga affär. Varför kan inte båda bara göra slut med sina partners?!

Summer: Seriöst den där musikalen som höll på i evigheters evighet. Vad skulle den vara bra för? Den tillförde absolut ingenting. 

Rory har helt och hållet tappat bort sig själv. Men här tog hon tag lite i sitt liv och räddade Star Hollows tidning. 

Jess har ju aldrig varit min favorit, jag har tyckt att han är en douchebag som jag bara stört mig på. Han var med i detta avsnitt och jag måste säga att jag inte störde mig på honom alls. Först suckade jag när jag såg honom men han gav faktiskt Rory ett bra tips. Jag gillade idéen om att Rory skulle skriva en bok så jag förstod aldrig varför Lorelai blev så upprörd. Visst att hon inte vill få ut allt hon varit med om men det skulle mer vara en kärleksförklaring från Rorys sida, inget annat. 

Fall: Seriöst Lorelais hike? Vad var det för något? Det var bara ett stort varför helt enkelt. Förstod helt enkelt inte vad hon hade för problem. Lukes samtal där mot slutet var riktigt fint och äntligen tog de sitt förnuft till fånga och gifte sig, var på tiden om man säger. 

Skaparen Amy Sherman-Palladino visste redan 2006 hur hon ville att serien skulle sluta och med vilka ord. Hon var inte delaktig i sista säsongen så vi får nu veta vad hennes plan var. De där magiska sista fyra orden. Håll i er, de är: 
Rory: Mom?
Lorelai: Yeah?
Rory: I’m pregnant.

PÅ RIKTIGT! Det ska inte vara någon full cirkel där Rory blir sin mamma. Nej, så besviken på de orden. 

Avslutande kommentarer: Emily. Hon fick sörja Richard och till slut finna lycka på egen hand. Lite för mycket blev det med alla människor som bodde hos henne, och det var faktiskt inte roligt heller att ingen förstod språket de talade. 

Kände att de slösade mycket på oväsentlig nonsens som inte gav något för avsnitten. Det finns saker jag gillar och mer som jag inte gillar. De hade faktiskt kunnat göra det bättre. 

3 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.