måndag 13 februari 2017

TV-serie: Gåsmamman - Säsong 1

Titel: Gåsmamman - Säsong 1
Premiär: 26 november 2015
Längd: ca 42 min per avsnitt
Antal avsnitt: 8
Skådespelare: Alexandra Rapaport, Magnus Roosmann, Ivan Mathias Petersson, Tommy Körberg, Shebly Niavarani, Christian Svensson, Grynet Molvig
Genre: Thriller
Betyg på IMDb: 7,4

Handling: "Sonja lever ett ganska bekymmersfritt liv med sin älskade familj. Maken Fredriks marijuanaverksamhet ger familjens ekonomi en guldkant. Men tillvaron slås i spillror och Sonja tvingas spela ett livsfarligt spel med både den organiserade brottsligheten och polisen för att skydda sina barn. Hon kan inte längre vara säker på vilka som är hennes vänner och vem hon kan lita på."

Kommentarer: Började på den här serien en helg när jag låg hemma dunderförkyld. Såg första säsongen på en dag, det gick helt enkelt inte att sluta när jag väl hade börjat. 

Gåsmamman har visats på C More och även på Kanal 5. Det här var en angenäm överraskning, riktigt bra serie. Sonja bor med sin make Fredrik och tre barn i en välbärgad vila, vi förstår att de har det bra ställt. Hon och maken driver en marina, den är egentligen en täckmantel. Fredrik är nämligen involverad i en familjerörelse med andra familjemedlemmar till Sonja, marijuanaodling. Sonja är fullt medveten om denna verksamhet, men väljer att blunda för den eftersom pengarna rullar in och de lever för bra för att hon ska se det som något fel. En dag går en kriminell affär riktigt snett, så snett att Sonja måste kliva fram och göra grovjobbet, smutsa ner händerna och ta över, allt för att skydda sin familj. 

Måste börja med att säga att titeln “Gåsmamman” är urfånig titel men visst det har sina anledningar. Serien är mycket spännande, välgjord, snyggt filmad och allt går i ett raskt tempo. Den är framförallt otroligt händelserik. Alexandra Rapaport har tydligen beskrivit serien som som ”Erin Brockovich möter Breaking Bad med inslag av Sopranos”. Ta mig tusan jag tror att hon har rätt. Härligt att låta en kvinna styra och ställa. 

Det är en rad fina skådespelarinsatser, speciellt Alexandra Raparport, hon fullkomligt briljerar. Hon ger ett starkt men samtidigt sårbart intryck. Tommy Körberg är även han fantastisk som en svensk gudfader. 

Intrigerna i serien är smarta, med oväntade vändningar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.