måndag 2 januari 2017

Film: Trolls

Titel: Trolls
Orginaltitel: Trolls
Premiär: 28 oktober 2016, Sverige
Längd: 1 h 32 min
Skådespelare: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Christine Baranski, Russell Brand, Gwen Stefani, James Corden, Kunal Nayyar
Genre: Animation | Adventure | Comedy
Betyg på IMDb: 6,6

Handling: Vi får hänga med Poppy, den optimistiska ledaren av Trolls, och hennes totala motsats, Branch. Tillsammans måste detta udda par ge sig ut på ett äventyr långt borta från den enda värld de känner till.

Kommentarer: Är du en av dem som minns de där gamla penntrollen med färgglatt hår? Här kommer en film inspirerat av dem. Trolls är en saga om kärlek, vänskap och att vara lycklig. 

Trolls är ett lyckopiller i regnbågens alla färger och jag menar verkligen regnbågens alla färger. Trollen är alltid glada, de dansar, sjunger och kramas, till det tillkommer väldigt mycket glitter. De är alltid lyckliga, annat kan sägas om de elaka Bergerna, de är alltid olyckliga. Det enda som kan göra dem glada är att äta upp ett troll. När prinsesstrollet Poppy ordnar en fest för alla trollen råkar hon locka dit bergerna. Flera av byns troll fångas och nu måste hon rädda dem innan de blir mat. Med sig får bon Branch, en dyster kille som lagt sång och dans på hyllan. 

Filmen öser på med massor av musik, de bryter ut i sång med jämna mellanrum, musik som man rycks med i. Radiohittar vi känner igen så som  “I´m coming out”, “Celebration”, “True Colors” samt nyskriven musik av Justin Timberlake som gör rösten till Branch. Man blir glad av musiken även om jag kan tycka att det är lite för mycket ibland. Att Justin Timberlake kan sjunga är ingen hemlighet, killen sjunger som en gud, ja jag avgudar honom. Anna Kendrick sjunger riktigt bra hon med. Måns Zelmerlöw gör rösten till Branch i den svenska versionen, visst sjunger han bra men jag har svårt att se honom mäta sig med Timberlake. Jag tror även att denna gör sig bäst i originalversion, känns som att låtarna kan tappa mycket på att översättas på svenska. 

Det här en riktigt charmig film, visst ibland blir det lite för mycket av allt det glittriga och glada så det blir sådär sockersött men det har ju aldrig skadat någon. Jag blir glad av att se den här filmen. Kan ses av liten som stor. 

4 kommentarer:

 1. Trolls måste jag verkligen se.

  SvaraRadera
 2. Jag såg den just med barnbarnen, 9 o 7 år. Dom älskade den. Precis som du säger blir man på gott humör men själv tycker jag nog att det kunde finnas någon komplikation bland allt det sockersöta. Trollens liv gick ut på att alltid vara lycklig. Är det något att sträva efter?
  Men eftersom barnen gav den 5 så får den det av mig också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att någon komplikation kunde har varit bland allt det sockersöta. Men jag tyckte ändå att den var söt och lite smårolig, kom på mig själv med att bli glad av den och det är ju aldrig fel :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.