torsdag 16 juni 2016

Ormens skugga av Rick Riordan

Titel: Ormens skugga
Författare: Rick Riordan
Förlag: Modernista
ISBN: 978-91-7645-860-0
Original titel: The Serpent´s Shadow
Serie: Kanekrönikan #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 464
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Det är kaos på jorden, och det är kaos i syskonen Carter och Sadie Kanes tillvaro. Ormguden Apep har brutit sig lös från sina bojor och hottar att förstöra jorden på bara tre dagar. Varken magikerna eller gudarna vet vad de ska göra för att stoppa Apep och nu börjar gudarna dessutom försvinna, en efter en. 

Walt, en av syskonens pålitliga medhjälpare, håller bokstavligen på att förlora sina krafter. Och Zia är fullt upptagen med att passa den numera gaggige solguden Ra och hinner inte hjälpa till överhuvudtaget. 

Det finns egentligen bara ett sätt att stoppa ormen men det är så invecklat och farligt att både Carter och Sadie riskerar att stryka med på kuppen. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Ormens skugga är den tredje och sista delen i Kanekrönikan om syskonen Kane. Jag har verkligen tyckt om den här serien, Ormens skugga kommer kanske inte riktigt upp i samma liga som de två förgående men det är definitivt ett riktigt spännande äventyr.

Precis som vanligt är det inte en lugn stund någonsin, det är fullspäckat av action hela tiden. Sadie och Carter hamnar i den ena galna situationen efter den andra. De träffar på den ena konstiga djuret/varelsen efter den andra. Det är underhållande, spännande och väldigt roligt. Det är aldrig en lugn stund helt enkelt.

Carter och Sadie har vuxit till sig sedan den första boken. Jag tycker om dem båda men Sadie är favoriten, hon är så himla rolig och sarkastisk.

Det är inget fel på Riordans fantasi och hans humor. Jag skrattar högt flera gånger. Fantasin flödar och det gör att det blir en sån underbar läsupplevelse.

Trots att jag inte riktigt tyckte att Ormens skugga var lika bra som de två första så är det en bra avslutning på serien. Jag rekommenderar dig verkligen att läsa den. Själv ska jag se till att skaffa Percy Jackson böckerna för jag vill verkligen fortsätta läsa Riordan.

Betyg: 3,5 av 5.

Böcker jag läst av Rick Riordan:
Den röda pyramiden
Eldtronen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.