tisdag 14 juni 2016

I farans riktning av Viveca Sten

Titel: I farans riktning
Författare: Viveca Sten
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-314-3 
Serie: Morden i Sandhamn #6
Språk: Svenska
Antal sidor: 378
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Det är vinter på Sandhamn och snöstormen viner. På julafton tar en rädd och jagad kvinna den sista båten till ön. På annandagen hittas ett lik på stranden utanför Seglarhotellet och kriminalinspektör Thomas Andreasson får avbryta sin julledighet. 

Snart står Thomas inför ett fall med en hotad känd krigskorrespondent, främlingsfientliga strömningar och en ovanlig utstuderad mördare. Medan han söker efter den gemensamma nämnaren inträffar ytterligare dödsfall. 

Samtidigt brottas barndomsvännen Nora Linde med sina egna problem när hennes yrkesmässiga heder sätts på spel. Nora tvingas fatta ett beslut som för alltid kommer att förändra hennes liv. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har verkligen tyckt om den här serien, varje gång jag sitter med en bok av Viveca Sten får jag sådan lust att ta mig ut till Sandhamn. Ska verkligen ta en tur ut dit under semestern.

Jag läste ut den här på ett par timmar. Jag började på eftermiddagen och efter ett par timmar var den utläst. Den. Gick. Inte. Att. Lägga. Ifrån. Sig. För mig är detta den bästa boken hittills i serien. Jag tokälskade denna och det var en fantastisk läsupplevelse. Jag blev uppslukad från början till slut, den var väldigt spännande från början till slut så jag ville veta vad som hade skett och vad som skulle ske.

Jag gillar Viveca Stens huvudpersoner. Här får vi lära känna ett par fler av Thomas kollegor och jag gillar dem verkligen, speciellt den nya kollegan Aram. Han är ett intressant tillskott och jag hoppas han är med i resterande av böckerna. I den här boken är det inte så mycket Nora och det är superskönt tycker jag. Jag har lite svårt för henne och jag stör mig en del på henne.

Det är inte lika mycket Sandhamn i den här boken. Större delen av mordutredningen utspelar sig inne i stan. Sandhamn är fortfarande med men som sagt större delen är i Stockholms innestad. Handlingen är även mer politisk denna gång, vi har att göra med ett främlingsfientligt parti.

Betyg: 5 av 5.

Böcker jag läst av Viveca Sten:
I de lugnaste vatten
I den innersta kretsen
I grunden utan skuld
Inatt är du död
I stundens hetta

2 kommentarer:

  1. Håller med! Viveca Stens böcker blir bara bättre och bättre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste slänga mig över de två jag har hemma. så himla bra böcker.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.