måndag 13 juni 2016

Film: In the heart of the sea

Titel: In the heart of the sea
Premiär: 6 januari 2016 (Sverige) 
Längd: 2 h 2 min
Skådespelare: Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Walker, Brendan Gleeson, Ben Whishaw, Tom Holland
Genre: Action | Adventure | Biography
Betyg på IMDb: 7,0

Handling: "Ett storslaget actionäventyr som bygger på den sanna historien om valskeppet Essex som vintern 1820 attackeras av en enorm val med ett närmast mänskligt hämndbegär. Det var denna händelse som inspirerade till boken om Moby-Dick, men den berättar bara halva historien. In the heart of the sea avslöjar vad som hände efter den ödesdigra attacken, hur besättningen som klarade sig tvingades göra det otänkbara för att överleva."

Kommentarer: In the heart of the Sea är berättelsen om båten Essex och dess besättning som ger sig ut på havet i jakt efter valolja. Historien som Herman Melvilles Moby-Dick är baserad på, en av världens mest kända böcker och anses vara en sann Amerikansk klassiker. Jag läste boken för ett par år sedan och det var den tråkigaste boken jag någonsin läst, jag förstår inte dess storhet. Filmen bygger på verkliga händelser. 

Visuellt sätt är filmen fantastisk. Den var både bra och dålig, jag trodde det skulle vara ett storslaget äventyr men det var inte riktigt det jag fick. Den var lite för långsam för min smak med ett för långsamt tempo, den känns längre än sina två timmar.

Visst är det en och annan maffig scen, valen ser väldigt realistisk ut. Skådespelarna genomförde en radikal kroppsförändring. De gick ner massa kilon i vikt för att det skulle se realistiskt ut som att de har varit stranda till havs i över 90 dagar. Och visst är det väldigt trovärdigt för man ser i stort sett vartenda revben och knota. Men det blir liksom långtråkigt efter ett tag eftersom de mest guppar omkring i sina små båtar och genomgår hemska handlingar för att överleva. Det är något som gör att jag som tittare inte riktigt blir berörd fast jag egentligen borde det. 

Trots att Chris Hemsworth är bra som vanligt så är Owen Chase en ganska trist hjälte. Cillian Murphy är alltid bra i vad han än gör, fantastisk skådespelare trots att han i detta pratar med en riktigt skum accent. De övriga skådespelarna gör bra ifrån sig, den som lyser klart mest är Tom Holland. Det där är en riktigt talangfull ung skådespelare som jag tror vi kommer se mycket mer av i framtiden, han är ju den nya Spiderman. 

In the heart of Sea är ingen dålig film, men jag kände att den helt enkelt inte riktigt levde upp till sin potential. 

2 kommentarer:

  1. Den här filmen var kanske inte något mästerverk, men ändå väldigt sevärd.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.