fredag 17 juni 2016

Tv-serie: Vikings - Säsong 2

Titel: Vikings - Säsong 2
Premiär: 28 februari 2014
Längd: ca 44 min per avsnitt
Skådespelare: Travis Fimmel, Clive Standen, Gustaf Skarsgård, Katheryn Winnick, Alyssa Sutherland, Alexander Ludwig
Genre: Action | Drama | History 
Betyg på IMDb: 8,6

* Varning för spoilers* 

Handling: I andra säsongen av Vikings blossar nya strider upp i kampen om Kattegatt och Ragnars styrka i flera avseenden sätts på prov. Lojaliteter skiftar snabbt, ena dagen vän nästa dag en ovän. Oväntade allianser bildas. Ragnars oförsiktighet hotar hans äktenskap med Lagertha och skiljer honom från hans son. Intrigerna är många, hierarkier förändras och blod spills. Allt under gudars vakande ögon. 

Kommentarer: I den andra säsongen av Vikings handlar det om hur Ragnar som från början är jordbrukare nu blir jarl över den västra kusten. Han vill erövra och utforska väster och hans “arme” ökar. Han får även besök av Prinsessan Aslaug som är gravid med hans barn. Detta blir såklart ett problem för Lagertha som skiljer sig och lämnar Kattegatt tillsammans med Björn. Min första tanke var nej inte Lagertha, hon får inte lämna, hon är min favoritkaraktär. Men som tur är hon kvar i serien och kommer så småningom tillbaka. 

Den andra säsongen är precis lika bra som den första, dock kan jag ibland tycka att den är lite seg. Annars är jag underhållen mesta delen av tiden. Det är blodiga slag som vikingarna utför, de fruktar verkligen inte döden. 

Det jag också gillar med den här serien är att kvinnorna framstår inte som några våp eller hjälplösa utan de är minst lika tuffa som männen och slåss som riktiga karlar. 

Som jag även nämnde i min recension av första säsongen så har Vikings fått en del kritik att den ska krylla av historiska felaktigheter. Jag som inte minns så mycket om vikingatiden har inte reagerat på det och det är inget som stör mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.