tisdag 24 maj 2016

Film: Legend

Titel: Legend
Premiär: 27 november 2015
Längd: 2 h 12 min
Skådespelare: Tom Hardy, Emiliy Browning, Paul Anderson, Colin Morgan, Tara Fitzgerald
Genre: Biography | Crime | Drama
Betyg på IMDb: 7,0

Handling: "Legend är historien om tvillingarna Ronnie och Reggie Kray, legendariska gangsters, som härskade i Londons undre värld på 60-talet."

Kommentarer: Den här filmen hade kunnat bli så mycket mer. Man har Tom Hardy i huvudrollen så den hade kunnat bli fantastisk. Det är en snygg film och Tom Hardy är fantastisk, men jag återkommer till hans fantastiska rollprestationer. 

Emily Browning spelar Frances Shea, Reggies käresta som hon senare kom att gifta sig med, hon agerar berättarröst och det är hon som berättar historien om de ökända tvillingarna Kray. I inledning talar hon om att hon ska berätta den sanna historien om bröderna. Tvillingarna Kray styrde 60-talets London med sin organiserade brottslighet. Reggie var den smarta och snygga och Ronnie den våldsamma galningen med klart psykiska problem, han var dessutom homosexuell något som inte var så accepterat på den tiden. Jag vet inte hur mycket filmen håller sig till sanningen då jag inte kände till bröderna Kray sedan tidigare. 

Det första som slår mig när filmen är slut är att den är ganska långtråkig. Den står liksom och stampar utan att egentligen komma någonvart, manuset är också rätt tråkigt med vissa lite småroliga inslag. Därför blir de där mer än två timmar väldigt långa trots att det är en påkostad film.  

Både Reggie och Ronnie spelas av Tom Hardy. Han gör en strålande insats, helt fenomenal. Han leder denna film trots att jag ibland kan uppleva att han mumlar sig igenom vissa scener men jag kan leva med det. Han ger båda tvillingarna olika drag och karaktär, helt klart en skicklig skådespelare. 

2 kommentarer:

  1. Jag har funderat på att se den här filmen, men senast i förra veckan ratade jag den. Just nu ser det inte ut som att jag ska ändra mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du skippar den missar du verkligen ingenting :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.