onsdag 25 maj 2016

Fjärilarnas stad av Ingrid Remvall

Titel: Fjärilarnas stad
Författare: Ingrid Remvall
Förlag: Affront
ISBN: 978-91-8758-545-6 
Språk: Svenska
Antal sidor: 234
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Är du vacker, rik och samvetslös? Välkommen till Fjärilarnas stad. 

Artonåriga Vega bor på den fattiga sidan av Muren, dömd att varken synas eller höras. En natt gör hon och hennes bästa vän det förbjudna: de smiter in i staden där de rika och vackra bor. Där träffar hon Fenix. 

Han står för allt hon själv saknar och hon börjar drömma om ett nytt liv. Men under stadens glansiga yta rör sig mörka krafter och Vega inser att det finns kopplingar mellan henne och de attacker och kidnappningar som skakar samhället.

Hur låter man bli att tappa bort sig själv när man inte längre vet vem man är? Och vem vågar man lita på i en värld där alla har något att dölja?
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag vann den här boken hos Anna Bokraden för ett tag sedan, stort tack till dig. Till en början lockades jag av bokens omslag, kan inte förneka att den fångade mitt öga. Bokens utseende är verkligen vackert med sina fina färger.

Vi kastas in i handlingen direkt och tempot håller i stort sett hela boken ut. Kapitlen växlar mellan Vega och Fenix, det är alltså från deras perspektiv vi får läsa. Mitt största problem med den här boken är själva kärlekshistorien, kärlek uppstår vid första ögonkastet. Det kändes inte riktigt troligt i mina ögon hela den här instaloven. Annars gillar jag Vega, hon är en karaktär som inte är rädd för att stå upp för vad hon tycker och tänker, hon går sin egna väg och känns levande på något sätt.

Själva historien är spännande och hade en och annan twist som jag inte såg komma. Jag hade velat läsa mer om den men istället fokuserade det för mycket på själva kärlekshistorien. Intressant skildring om Avancerad Artificiell Intelligens och själva världen de lever i. Uppskattade även att den hade lite humor dialogerna mellan.

Boken är ganska kort med 234 sidor, så det går undan och snabbt att läsa. Jag hade faktiskt velat att den var lite längre så man hade kunnat fördjupa sig i själva världen.

Betyg: 3 av 5.

6 kommentarer:

 1. Jag tyckte också om Fjärilarnas stad och omslaget är ju så himla vackert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omslaget är verkligen fantastiskt :)

   Radera
 2. Den var bra håller med och hade gärna fått vara längre eller att det skulle vara en fortsättning på den.
  Visst lite väl Instalove men i det här fallet finns det ju en förklaring...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lite längre hade den allt kunnat få vara :) det har du rätt i med instaloven jag kände bara att det var lite väl men ja förklaringen finns ju :)

   Radera
 3. Jag är lite nyfiken på den här, men jag kan ju inte läsa allt som dyker upp. Det eviga dilemmat ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det där eviga dilemmat :) Så mycket man vill läsa och så kommer det heeeela tiden nya böcker.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.