söndag 24 april 2016

Visning pågår av Sofie Sarenbrant

Titel: Visning pågår
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Ponto Pocket
ISBN: 978-91-7475-194-9
Serie: Emma Sköld #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 411
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Morgonen efter en husvisning i Bromma hittas pappan död av sexåriga dottern Astrid. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Det enda som talar för att någon utomstående kan vara inblandad är att Astrid påstår att en okänd man har klappat henne på kinden under natten.

Emma Sköld på Länskriminalpolisens våldssektion utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det ytan idylliska och välmående bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren? 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Tredje boken om kriminalinspektör Emma Sköld, och i mitt tycke den bästa i serien hittills. Jag har iof gillat alla Sofies böcker jag läst men Visning pågår kände jag var den bästa.

Visning pågår är en traditionell deckare. Man får följa polis, offer och förövare. Jag tyckte att den har ett bra tempo, lätt att komma in i och svår att lägga ner innan den är utläst. De korta kapitlen gör att man bara vill läsa ett till, och så ett till, och ett till ja ni fattar och vips har man läst ut boken.

Jag ska erkänna att jag som vanligt inte hade en aning om vem mördaren var, hade inte alls kunnat gissa mig till det så för mig förblev mördarens identitet en gåta fram till slutet trots att jag läst hundratals deckare.

Jag tycker även att Sarenbrants författarskap har utvecklats mycket sedan hennes första bok, Vecka 36. Jag har som sagt tyckt om alla hennes böcker men det märks verkligen att hon har utvecklats som författare och det till det bättre.

Visning pågår avslutas med en cliffhanger, ser fram emot att få svar på de obesvarade frågorna i Avdelning 73 som jag har stående i bokhyllan.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Sofie Sarenbrant:
Vecka 36
Istället för dig
Vila i frid
Andra andningen

6 kommentarer:

 1. Detta tycker jag var seriens bästa bok, hittills, och jag hoppas verkligen att man får svar på alla frågor i Avdelning 73.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det seriens bästa bok. Hoppas med man får alla svar i nästa bok, så den kommer jag inte vänta länge med att läsa.

   Radera
 2. Jag har också läst Sarebrandts alla tidigare böcker och har gillat dem, så det är denna som står på tur och när du nu skrev att det är den som är den bästa så blev jag ju ändå mer sugen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar verkligen hennes böcker. Jaaaa läs denna, riktigt bra :)

   Radera
 3. Läste Andra andningen av Sarenbrant förra året och jag är jättesugen på att fortsätta läsa hennes böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, den här är riktigt bra.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.