söndag 24 april 2016

TV-serie: Downton Abbey - A Moorland Holiday

Titel: Downton Abbey: A Moorland Holiday
Premiär: 25 december 2014
Längd: 1h 33 min 
Skådespelare: Bla. Hugh Bonnneville, Maggie Smith, Jim Carter, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern 
Genre: Drama | Romance 
Betyg på IMDb: 8,7
Länk till IMDb

* Varning för spoilers* 

Handling: Det är ripjakt och Roses svärfar Lord Sinderby har hyrt Brancaster Castle i Northumberland och bjudit in familjen Crawley på jaktfest. Det vankas överraskningar när familjerna lär känna varandra bättre och några nya ansikten dyker upp. Samtidigt håller tjänstefolket ställningarna hemma på Downton och några osannolika romanser på äldre dar frodas. Årstiderna skiftar och ännu en jul firas på Downton Abbey. Familjen och deras tjänstefolk njuter av festandet som blandas med romantik, ett hjärtslitande farväl, vemodiga minnen av bortgångna älskade och ett glädjefyllt återseende. 

Kommentarer: A Moorland Holiday är ett riktigt bra julspecial, det väger verkligen upp för fjärde säsongens julspecial. Som alltid är det otroligt mysigt och välgjort, det skriver jag nog varje gång. Med ett oerhört vackert avslut, jag kommer till det senare. 

Hela familjen Crawley är inbjudna till Lord Sinderby att spendera tid på Brancaster Castle för att umgås och jaga. För oss som sett säsong 5 vet att Lord Sinderby är lika charmig och lättsam som att stirra på en filbunke. Han har även anställt en riktigt arrogant butler som inte är så förtjust i varken Lord Sinderby eller Tom Branson eller ja han är egentligen inte så förtjust i någon, och det visar han riktigt ordentligt. Tur att man då kan lita på Barrow att styra upp det hela med klartecken från Lady Mary. 

Hemma i Downton är det som vanligt för Bates och Anna, Anna sitter i fängelse och de jobbar på en plan för att få henne ur fängelset. Jag gillar dem som par och jag gillar verkligen Anna. Men jag är så över deras problem. Kan de inte bara få vara lyckliga?! Hur många säsonger kan man dra ut på det egentligen?

Kan Lady Mary ha hittat sin nya make? Hon introduceras för en ny kavaljer. Och jag gillar honom redan så här efter ett avsnitt. Gillade aldrig den där Tony Gillingham. 

Bäst i denna julspecial är såklart Violet och Isobel. Deras förhållande har verkligen utvecklats till ren och fin vänskap, älskar att se dem tillsammans. De skrattar, har förtroliga samtal och retas givetvis med varandra. 

Trist att Branson väljer att åka till Amerika. Men jag känner på mig att han kommer tillbaka till Downton. 

Äntligen, äntligen friar Carson till Mrs Hughes. Sån underbar scen. Jag hoppade till här i soffan och jag fick allt en tår i ögat. 

2 kommentarer:

  1. Violet är en av mina favoriter! Och såklart Carson och Mrs Hughes är ett bra par :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älskar Violet :) Jaa de är ett så himla fint par :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.