måndag 25 april 2016

Film: Deadpool

Titel: Deadpool
Premiär: 12 februari 2016
Längd: 1h 48 min 
Skådespelare: Ryan Reynolds, Ed Skrein, Morena Baccarin, Gina Carano, Stefan Kapicic 
Genre: Action | Adventure | Comedy | Sci-Fi 
Betyg på IMDb: 8,3
Länk till IMDb

Handling: Marvels skruvade anti-hjälte och fanfavorit dyker nu äntligen upp på bio. Den tidigare legosoldaten Wade Wilson får efter en rad experiment helande krafter. Han antar alter-egot Deadpool och med sina nya förmågor och en mörk humor jagar han mannen som nästan förstörde hans liv. 

Kommentarer: Jag älskar filmerna från Marvel. Deadpool måste jag dock erkänna att jag inte kände till. Vad jag förstått dök han först upp i X-Men Origins: Wolverine, en film jag inte sett. De enda X-Men filmer jag sett är de senare där Michael Fassbender är med eftersom jag avgudar den karln. 

Deadpool börjar med fantastiska förtexter, redan där började jag skratta högt. Istället för skriva namnen på skådespelarna ståt det t.ex.: “Directed by an overpaid tool”, “A British villan” och “A hot chick”. Redan där förstår man att det här är ingen vanlig Marvel film. 

Jag gillade verkligen den här filmen, inser att den inte är för alla men jag gillade den verkligen. Det är en underhållande film, minst sagt. Jag har inte fattat varför Ryan Reynolds fått så mycket kritik för tidigare filmer, jag har alltid tyckt han är en helt ok skådespelare och har inte haft något emot honom, tyckte t.ex väldigt mycket om The Proposal. Med Deadpool tror jag han tystar även de mest hårdkokta recensenter.

Deadpool är inte som de andra superhjältarna vi är vana att se, och tro mig det gör han klart och tydligt i filmens första och inledande scen. Han slaktar skurkarna på en motorväg, vänder sig mot kameran och talar direkt till publiken, drar den ena onlinern efter den andra, jag gapskrattar. Han spottar ut sig kommentarer och skämt på ett löpande band, munnen går verkligen i ett. Finurliga onlines som “Hade producenterna inte råd med fler X-Men än ni två?” Han driver även med Ryan Reynolds “Jo, utseendet betyder allt - du tror väl inte att Ryan Reynolds kommit så här långt i karriären tack vare sin skådespelartalang?". Det finns med andra ord inga regler alls. 

Det är roligt, underhållande och blodigt. Jag gillade den verkligen. Men är du lättkränkt av snuskiga och grova skämt samt känslig för våld bör du nog kolla på en annan film. 

2 kommentarer:

  1. Denna har jag blivit mer och mer intresserad av att se :) Har inte sett några andra marvel-filmer men det kanske inte gör så mycket. Verkar som att det kan vara en rätt så rolig actionfilm och det låter ju bra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du behöver absolut inte ha sett de andra MArvel filmerna för att se denna. Jag gillade verkligen den här, den ger en verkligen underhållning för stunden :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.