onsdag 14 januari 2015

Isprinsessan av Camilla Läckberg


Titel: Isprinsessan
Författare: Camilla Läckberg
Förlag: Månpocket
ISBN: 97-91-7503-010-4
Serie: Fjällbacka #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 320
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: En kvinna hittas död i ett badkar. Vem har mördat henne och varför? Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshede polisstation inleder en utredning, och författaren Erica Falck dras in i det tragiska 
fallet som berör henne personligen.

Isprinsessan är första delen i Camilla Läckbergs succéserie om polisen Patrik Hedström och författaren Erika Falck som löser mord i Fjällbackamiljö. 
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Många år senare hoppar jag på Camilla Läckberg tåget, jag har velat läsa hennes böcker länge men det har inte blivit av men nu så. Jag gillade den här boken och historien. Jag hade inte så jättehöga förväntningar på Isprinsessan eftersom jag hört att många inte gillat dem och undrat hur Läckberg kan sälja så mycket böcker så detta blev en positiv överraskning. Jag ser fram emot att fortsätta läsa hennes böcker och är riktigt sugen på att fortsätta på serien om Fjällbacka.

Jag gillade hennes sätt att beskriva personer och hur vi får läsa utifrån varje persons synvinkel. Jag tyckte att själva intrigen var intressant men kände inte riktigt att det var en deckare jag läste eftersom man fick läsa mycket om varje person men det störde faktiskt inte mig. Jag har hört att flera stör sig på Erika och hur hon lägger sig i överallt, vi får se hur många böcker det tar för mig att störa sig på henne. Visst tyckte jag att hon lekte lite väl mycket privatdetektiv i den här boken.

Isprinsessan är oerhört lättläst och snabbläst men det är ingen bok man kommer ihåg länge utan det är underhållning för stunden som ger mersmak. Det märks på skrivsättet att det här är hennes första bok. Har ingen korrekturläst den här boken?

Betyg: 4 av 5.

10 kommentarer:

 1. Vad roligt att du gillade den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot att fortsätta läsa serien :)

   Radera
 2. Läckbergs böcker är väl inga högklassiga deckare. Men de är ändå underhållande och oerhört lättlästa och det är nog därför jag fortfarande läser dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vad jag hört om dem så det ska bli intressant och kul att se vad jag tycker om dem

   Radera
 3. Lättsam underhållning för stunden var en bra sammanfattning av hennes böcker, men det är ju inte så dumt det heller mellan varven ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det verkligen inte :) man behöver även sådana böcker med :)

   Radera
 4. Det är länge sedan jag läste Isprinsessan, men jag tyckte den var riktigt bra då när jag läste den :) Hoppas du tycker om fortsättningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var verkligen positivt överraskad hur mycket jag gillade den :)

   Radera
 5. Har inte läst den här, men håller på med lejontämjaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte läsa dem i tur och ordning så Lejontämjaren kommer nog dröja ett litet tag tills jag kommer till :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.