lördag 28 september 2013

Facing the music and living to talk about it av Nick Carter

Titel: Facing the music and living to talk about it
Författare: Nick Carter
Förlag: Bird Street Books
ISBN: 978-1-939457-88-2
Språk: Engelska
Antal sidor: 234
Finns hos: Adlibris / Bokus /

******************************************************************************************************************
Handling: This book is Nick Carter’s autobiography and self-help hybrid in which he chronicles his struggles with a dysfunctional family and the unimaginable rigors of becoming an internationally successful pop-star at the age of 12. From his battle with addiction to serious health complications and the pain of his younger sister’s tragic death, Nick leaves nothing to the imagination and offers true and heartfelt advice to help readers overcome obstacles in their own lives.
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag höll på att vela om jag skulle lägga upp en recension om denna bok eller inte, haha men här är den och det är bara att bekänna. Jag var världens Backstreet Boys fan när de först kom ut med sin första singel “We´ve got it goin on”. Jag gick på högstadiet när de släppte sin första singel, mitt rum var tapetserat med affischer, flaggor, you name it. Jag såg dem varje gång de uppträde i Sverige, jag såg tom en konsert i USA (jag var där på semester och de råkade ha konsert i samma stad, det var inte så att jag planerade min USA resa för deras skull vill jag bara tillägga). Jag skulle kunna skriva massor om min kärlek till detta pojkband som var det första pojkband jag föll för men jag nöjer mig såhär.

När jag såg att Nick hade skrivit en bok ville jag såklart läsa den, ja sån är jag. Har man varit fan av ett band i så många år som jag var då vill man läsa denna bok. Sedan att boken inte riktigt var vad jag hade förväntat mig är en helt annan sak. Jag har alltid gillat att läsa biografier skrivna av offentliga personer, tycker att det är intressant att få läsa deras version av vissa historier och deras erfarenhet av händelser i deras liv.
Dels ville jag läsa Nicks bok just för att BSB har funnits i mitt liv i så många år och betydde så mycket för mig under min uppväxt och dels för att jag gillar att läsa biografier.

Jag tycker att Nick är otroligt stark som delar med sig av den tyngsta och mörkaste perioden i hans liv med missbruk av diverse substanser. Jag trodde att detta mer skulle vara en biografi han skriv om just Nick Carter men det kändes mer som en självhjälpsbok än hans memoarer. Inte för att det är något fel på att läsa självhjälpsböcker men de är liksom inget för mig och det var inte vad jag letade efter. Det kändes som att självhjälps delen tog över i denna bok.

Det var mycket repetitioner i denna bok från föregående kapitel, kändes som att jag läste om samma mening om och om igen. Men är man fan av Nick Carter eller BSB eller har varit BSB fan så vill man säkert läsa den, men var beredd på att det nog inte är den bok och historier som ni förväntat er att läsa. 

Betyg: 2 av 5. 

4 kommentarer:

 1. ÅH vad besviken jag blir hade ju velat veta mer om BSB och Nick men men man får inte veta allt.. hade du gillat boken hade jag nog måstat köpa den :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev tyvärr besviken av boken, hade så gärna velat tycka om den men den var verkligen det jag trodde den skulle vara :( hade också velat veta mer om BSB och Nick som människa/artist osv inte en självhjälpsbok. Ok personer som har gått igenom eller går igenom ett missbruk kan säkert snappa upp på nåt från denna bok, men tyvärr så var den inte för mig och jag lärde mig inget nytt som jag redan inte visste.

   Radera
 2. Åh jag älskar typ Nick Carter och BSB fortfarande (barndomskärlek som följt med upp i vuxen ålder) ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här :) Fast A.J var faktiskt min favorit :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.