lördag 28 september 2013

Reading habits tag

Jag har blivit taggad av både Lena och Anna. Jätteroligt, tack :)

1. Har  du en speciell plats hemma där du brukar läsa?
Här hemma är det tre platser: Soffan, sängen samt badkaret. Jag älskar att ligga i badet och läsa en bok, jag kan ligga där hur länge som helst.

2. Bokmärken eller random pappersbit? 
I stort sett alltid bokmärke, använder i stort sett endast bokmärken från Pocket shop. Jag är inte en sån som samlar eller köper en massa bokmärken men jag använder alltid bokmärke när jag läser.

3. Kan du sluta läsa när som helst eller måste du sluta efter ett kapitel eller ett visst antal sidor? 
Jag måste läsa slut ett kapitel innan jag slutar, har jättesvårt för att bara sluta var som helst.

4. Äter eller dricker du något när du läser? 
Jag dricker gärna kaffe eller te när jag läser, men äter inte medan jag läser är så rädd för att kladda ner boken/sidorna.

5. Brukar du lyssna på musik eller ha på TV:n när du läser? 
Nope. Jag har jättesvårt att koncentrera mig om något av dessa är på, då kommer jag bort mig helt och hållet i det jag läser. Läser jag på tunnelbanan kan jag dock ha på klassisk musik eller skön lätt instrumental musik på låg volym. Men mest för att inte lyssna till andra på tunnelbanan eller dessa som kommer in och har sin musik på så hela vagnen hör vad de lyssnar på, dessa gör mig galna jag är inte intresserad av att lyssna på vad dy lyssnar på, skaffa bra hörlurar tack.

6. En bok i taget eller flera samtidigt? 
Jag brukar oftast läsa två böcker samtidigt, en lite tjockare/tegelsten och en "normal" sidantal.

7. Läsa hemma eller överallt? 
Läser helst hemma just för att jag vill ha tyst och lugn och ro omkring mig när jag läser. Men det blir ibland en del på tunnelbanan.

8. Läsa högt eller tyst i huvudet? 
Tyst i huvudet, har aldrig gillat att läsa högt och ser ingen nytta med det här hemma för mig själv, har alltid läst tyst i huvudet.

9. Hoppas du fram i boken eller hoppar du över stycken? 
Nej det gör jag inte, jag läser alltid från första sidan till sista sidan. Det har dock hänt att jag skummar igenom vissa sidor om det är en bok som inte riktigt föll mig i smaken. 

10. Bryta rygg eller inte? 
I stort sett aldrig. Jag är extremt rätt om mina böcker och försöker att inte bryta några ryggar. Men det är klart att det händer beroende på hur en bok har blivit tryckt.

11. Skriver du böcker? 
Absolut inte! Skulle aldrig komma på frågan.

12. Vilka taggar du? 
Och här kommer tråkiga Zelly åter igen. Men de jag tänkt tagga har redan gjort denna tagg och de som inte har gjort den än har jag ändå sett har blivit taggade. Så vi gör som vanligt, de som vill :) 

9 kommentarer:

 1. Åh vad jag håller med dig om andras musik! En del har så fruktansvärt dåliga hörlurar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste väl att jag inte var ensam ;) jag blir tokig på de som sitter med så hög musik. Jag älskar Apple men de måste seriöst göra de sämsta hörlurar.

   Radera
  2. Roligt att läsa dina svar!

   Radera
 2. Kul att få ta del av dina svar :) Men seriöst badkaret? Jag kan inte tänka mig ett obekvämare ställe, är ju för kallt för varmt för blött bör hårt ;) Ute i en snödriva lät ju bättre då ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, jag älskar att ligga i badkaret och läsa :) Jag blir så lugn och harmonisk av att ligga där, har en kudde just anpassat för badkaret och så ligger jag där och läser :)

   Radera
 3. Åh..badkar. Jag älskar läsa i badkar men sen vi flyttade har jag inte gjort det för det finns inget badkar här:(.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag verkligen älskar att ligga i badkaret och läsa. När jag flyttade till min nuvarande lägenhet för ett par år sedan var ett av kraven att lägenheten just hade badkar :)

   Radera
 4. Du får gärna tagga mig :p jag svarar gärna på dom frågorna :p hehe
  Ska kika på bokavdelningen imorgon när man åker till ullared måste upp tidigt runt fyra fyyyyy.. då min kisse måste ha sin medicin den andre ska tas ca 30 min senare än den första .. så det är lite jobbigt .. men läste ut akademimorden den var mkt bra. du är värsta läslusen haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men då är du taggad att göra den :)
   Oj det var tidig uppstigning. Hoppas du har det fint på Ullared och att kissen mår bra.
   Haha, då jag är sjukskriven 25% ger det lite extra tid över för läsning :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.