söndag 29 september 2013

En man som heter Ove av Fredrik Backman

Titel: En man som heter Ove
Författare: Fredrik Backman
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-174-3
Språk: Svenska
Antal sidor: 347
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia

******************************************************************************************************************
Handling: En roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab. Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Sådär ja nu har även jag läst den. Jag är väl bland de sista i Sverige med att läsa denna bok. Jag måste säga jag var lite nervös med att börja på den här boken. I stort sett alla pratar så gott om boken om Ove, så givetvis hade jag höga förväntningar. Och ibland när man ger sig på en bok är det inte bra att ha för höga förväntningar risken finns att man då istället blir besviken.

Så vad tyckte jag. En helt fanatiskt bok! Den är så bra som alla säger. I början blev jag lite nervös då jag tyckte att den var lite trög i starten men det släppte efter ca 60 sidor och då var jag helt fast.
I början så tycker jag inte att Ove är så sympatiskt trots att jag skrattar flera gånger åt saker han säger och tänker. Men det visar sig att Ove är en man med ett varmt och stort hjärta

En man som heter Ove är en fantastisk bok, underhållande, sorlig, rolig och bara helt underbar. Har du inte läst den så se till att göra det, du kommer inte ångra dig.

Sidorna bara flög fram, boken tog slut för snabbt. Jag saknar verkligen Ove och hela grannskapet. Jag älskade grannen Parvaneh, hon var en sån himla frisk fläkt som sa vad hon tyckte till Ove.
Detta var mitt första möte med Fredrik Backman och fler kommer det bli. Han skriver verkligen på ett underbart sätt. Vill verkligen läsa hans andra böcker. 

Betyg: 5 av 5. 

14 kommentarer:

 1. Javisst är den otroligt bra. En av de bästa jag läst i år!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt, riktigt bra. Så glad att jag äntligen läste den :)

   Radera
 2. Så mycket hyllningar som man läst om den här boken, det gör en verkligen lite sugen på att läsa den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var liiiiite nervös i början när jag läste den just pga alla hyllningar men den lever verkligen upp till alla lovord :)

   Radera
 3. Jag blev så glad när den verkligen var så bra som alla sa. Ofta brukar jag bli besviken, men denna... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här :) det var verkligen en så bra bok som alla hela tiden har sagt :)

   Radera
 4. sv: Haha joo alla dessa serier!! Jag ser på hur många tvserier som helst och läser hur många deckar serier som helst, om lite fler tog slut så skulle jag kanske läsa ikapp lite mer ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag är inte ensam med att titta på alla dessa tv-serier :)

   Radera
 5. Ja men visst är den underbar :) Jag älskade den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var verkligen underbar :) Älskade verkligen den och det är verkligen en av de bästa jag läst i år :)

   Radera
 6. Du är som sagt inte sist med att läsa den, den står på min måste lista. Dessvärre är boken för tillfället hos dottern i Uppsala så jag får vänta någon vecka till innan den är i min ägo igen. Men då ska jag läsa den!
  Roligt att hitta din blogg, jag tror vi har en del bokintresse gemensamt (har inte hunnit läsa alla dina recensioner ännu, men flertalet i alla fall)
  Trevlig läsvecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar den verkligen :)
   Tusen tack för din kommentar, jag letar alltid efter nya bloggar att läsa och följa :)

   Radera
 7. Haha, Alla faller för Ove! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör vi verkligen :) och det var verkligen inte svårt :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.