måndag 30 september 2013

The Three Musketeers av Alexandre Dumas

Titel: The Three Musketeers
Författare: Alexandre Dumas
Förlag: Signet Classics
ISBN: 978-0-451-5300-35 
Original titel: Les Trois Mousquetaires 
Språk: Engelska
Antal sidor: 656
Finns hos: Adlibris / Bokus /

(Denna bok ingår i min klassikerutmaning

******************************************************************************************************************
Handling: A major new translation of one of the most enduring works of literature. 

The Three Musketeers is the most famous of Alexandre Dumas’s historical novels and one of the most popular adventure stories ever written. 

Now in a bracing new translation, this swashbuckling epic chronicles the adventures of d’Artagnan, a brash young man from the countryside who journeys to Paris in 1625 hoping to become a musketeer and guard to King Louis XIII. Before long he finds treachery and court intrigue—and also three boon companions: the daring swordsmen Athos, Porthos, and Aramis. Together they strive heroically to defend the honor of their queen against the powerful Cardinal Richelieu and the seductive spy Milady
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: De senaste månadernas klassiker jag läst ha inte varit någon hit, de senaste fyra har inte direkt levt upp till mina förväntningar så det var skönt att äntligen få läsa en klassiker som jag tyckte om.

Jag har velat läsa De tre musketörerna enda sedan jag läste Greven av Monte Cristo av samma författare för ett par år sedan. Greven av Monte Cristo är en av mina favoritklassiker, tycker jättemycket om den boken.

Alexandre Dumas var verkligen en mästare på att skriva äventyrsböcker. Historien om d´Aragnan och de tre musketörerna och deras fejd med kardinal Richelieu är skriven med mycket spänning, humor och mycket äventyr. Huvudpersonerna är bra beskrivna och man kan inget annat än tycka om d´Artagnan, Athos, Porthos och Aramis.

Kan verkligen förstå varför denna klassas som en av de främsta äventyrsromanerna som skrivits.
Enda negativa som jag ändå måste på peka är att jag tyckte att den var lite för lång, den hade kunnat kortas av med ca 150 sidor.

En klassiker som verkligen är värd att läsas. Känner för att se om någon av alla filmer som har gjorts om De tre musketörerna.

Betyg: 4 av 5 .

4 kommentarer:

 1. Vilken bjässe till bok! Har den ståendes oläst i bokhyllan och den är skrämmande ;)
  Blir lite sugen på att läsa den nu, kul att du tyckte om den (trots att den var lite lång)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade den verkligen, men den hade kunnat kortats ner liiite iallafall :) Kan verkligen rekommendera den, du har härlig läsning framför dig med denna :)

   Radera
 2. Har sett flera versioner av De tre musketörerna på film, men jag har aldrig läst boken. Skulle så vilja göra det någon gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid gillat de filmer som har gjorts om De tre musketörerna så jag är glad att jag äntligen läste denna bok :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.