lördag 29 juni 2013

Inferno av Dan Brown

Titel: Inferno
Författare: Dan Brown
Förlag: Albert Bonniers Förlag
ISBN: 978-91-0-013741-0
Språk: Svenska
Antal sidor: 544
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia 
 
******************************************************************************************************************
Handling: I sin nya bok, Inferno, följer Dan Brown upp sina internationella bästsäljare Da Vinci-koden, Änglar & Demoner och Den Förlorade Symbolen med ännu en berättelse fylld av spänning, mystik och hemliga koder. 
Denna gång tar Brown med oss till hjärtat av Italien och en värld inspirerad av litteraturhistoriens kanske mest kända episka mästerverk – Dantes Inferno.

I Inferno får vi återigen följa Harvard-professorn, Robert Langdon, när han ställs inför en blodisande fiende och kämpar för att lösa en mystisk gåta, som drar in honom i en konspiration där klassisk konst och futuristisk vetenskap spelar huvudrollerna. I sin jakt på svaren vänder sig Langdon till Dantes mörka epos för att finna information och det blir en frenetisk kamp mot klockan när han måste avgöra vem som går att lita på – och lyckas lösa gåtan – innan världen som vi känner den upphör att existera...
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Dan Brown har aldrig varit min bland toppen av mina favoritförfattare. Men jag har uppskattat och gillat de flesta av hans böcker. Förra året läste jag Den förlorade symbolen och den blev jag mindre imponerad av, tyckte inte riktigt att den höll måttet. Jag tyckte däremot väldigt mycket om Da Vinci koden och Änglar & Demoner.

Inferno är skriven i typisk Dan Brown stil, gamla kända byggnader, konst, ledtrådar, action, korta kapitel med många spännande cliffhangers.
Denna gång blir vi tagna genom Florens, Venedig och Istanbul. Florens har precis hamnat på min lista över städer att besöka inom en snar framtid. 

Som vanligt gör Dan Brown sin research rätt. Varje bok jag läser med honom lär jag mig en hel del om historia, kända konstvärk, platser, byggnader osv. Jag störde mig dock lite på alla italienska meningar och fraser. Jag tycker italienska är ett av de vackraste språken men upplevde i denna bok att många meningar saknade översättning. Det gav mig inte så mycket då jag inte förstod vad de sa.

Inferno är en bok jag skulle kunna se som film, jag tror att den gör sig bra på filmduken. Återstår att se om det blir en film utav den.

Men på hela taget är det en bra bok. Den är spännande, intressant, välskriven och snabbläst. Klart en läsvärd bok och rekommenderas.

Betyg: 3 av 5. 

8 kommentarer:

 1. Ska köpa denna så fort den kommer i storpocket vilket jag hoppas den gör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna var lite klumpig emellanåt att hålla i, speciellt i badet ;)

   Radera
 2. Jag tror också att "Inferno" skulle göra sig utmärkt som film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag med, hoppas de gör en film av den.

   Radera
 3. Det där med fraser på andra språk i en översatt bok kan göra mig fullständigt vansinnig. Jag läser ju en översatt bok för bövelen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha eller hur Monika. Håller med :)

   Radera
 4. Tyckte också att den var läsvärd. Hoppas att den kommer på film. Har sett på imdb att Den förlorade symbolen skall göras som film, men det är fortfarande inte klart vilket år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är Tom Hanks som gör rollen som Robert igen hoppas jag de ger honom en uppdaterad frisyr ;)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.