lördag 29 april 2017

Mademoiselle Oiseau och lander Argentine av Andrea de la Barre de Nanteiul & Lovisa Burfitt

Titel: Mademoiselle Oiseau och landet Argentine 
Författare: Andrea de la Barre de Nanteuil & Lovisa Burfitt
Förlag: Rabén & Sjögren 
ISBN: 978-91-2970-067-1 
Språk: Svenska
Antal sidor: 139
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Isabella känner sig nere. I flera dagar har hon legat på Mademoiselle Oiseaus soffa och halvsovit mest hela tiden. Är det våren? Eller är det bara för mycket av katter, fåglar, flygande mattor och pärlhalsband? Mademoiselle Oiseau avskyr våren, den luktar gråt, säger hon, och bestämmer sig för att lämna Avenue des Temps Perdus. Hon tar med sig Isabella. 

Tillsammans promenerar de över Paris, till en stad ovanför taken. Långt borta, men ändå helt nära. En plats där drömmar möter verklighet och där fantasin har fritt spelrum. Bland fjärilar, porslinskatter och en och annan tokstolle väcks gamla minnen till liv. Hur hänger allting egentligen ihop? Det kan väl inte bara vara en slump att den galna, underbara och charmigt excentriska Mademoiselle Oiseau och nioåriga Isabella har blivit bästa vänner? 

Mademoiselle Oiseau och landet Argentine är den tredje boken om Mademoiselle Oiseau och Isabella. En fantastisk saga om vänskapen mellan en flicka och en tidlös dam, om livet och kärleken och drömmarna. Om det som är sant och det som är nästan-sant, och om det som nästan är för bra för att vara sant, men kanske är sant ändå. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Äntligen äntligen, äntligen, är tredje boken om Isabella och Mademoiselle Oiseau här. Jag hade totalt missat att det skulle komma en ny bok, så jag blev såklart superglad när jag hämtade ut detta paket som förlaget skickade mig utan att jag hade någon som helst aning om vad det var. Det blev ett mycket kärt återseende med underbara Mademoiselle Oiseau och Isabella. I den här boken tar hon med sig Isabella till en hemlig värld uppe på Paris hustak.


Jag älskar den här berättelsen om excentriska Mademoiselle Osieau och hennes fantastisk fina sällskap med nioåriga flickan Isabella. Lovisa och Andera har återigen skapat en fantastisk och underbar bok. Andrea är makalös på att måla upp den här berättelsen, hon låter oss kliva över Paris takåser, vandra dess gränder och jag ser det hela framför mig medans jag läser, jag tycker verkligen om hennes sätt att skriva. Jag kommer på mig flera gånger med att säga högt för mig själv “mon dieu” medan jag läser. ”Mademoiselle Oiseau och landet Argentine”  är så charmerande och en så fin berättelse. Den här gången får vi följa med på ett äventyr över Paris hustak, det finns en hel värld där, kallad Argentine. Jag älskar vänskapen mellan Isabella och Mademoiselle Oiseau, den är så himla fin. Det är precis lika utflippat som i föregångarna.


Jag tycker så himla mycket om Lovisas illustrationer, de är så himla vackra och magiska och ger boken det extra, de sätter sig alldeles perfekt med berättelsen. Som jag sagt förut varenda sida med hennes illustrationer är som en tavla, man kan göra tavlor att hänga upp hemma av varenda teckning i boken. Mina bilder gör inte dem rättvisa alls.

I den här boken får vi också reda på hur Mademosielle Oiseau och Isabella egentligen hänger ihop. Boken slutar också på ett vackert sätt och öppnar upp för en fortsättning. Jag hoppas verkligen att det kommer flera böcker i den här underbara serien. Denna tredje bok är helt underbar.


Jag fick även en superfin tygkasse, “Mina vänner-bok” att fylla i samt en superfin anteckningsbok med illustrationer av Lovisa Burfitt och citat ur böckerna.


Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Andrea de la Barre de Nanteuil & Lovisa Burfitt:
Boken om Mademoiselle Oiseau
Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka 

Denna bok var ett recensionsexemplar från Rabén & Sjögren, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.