tisdag 5 juli 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 27

Veckans bokbloggsfråga lyder: Vad innebär högläsning för dig? Har du några minnen från din egen barndom när det gäller högläsning? Läser du/har du läst för dina egna barn? Läser du kanske för barn på ditt jobb? Har du några tips och råd att dela med dig av när det gäller högläsning?

Jag lärde mig läsa när jag var ca 5-6 år om jag minns rätt. Sedan dess har jag älskat att läsa. Mina föräldrar var inte de som läste högt för oss, någon gång ibland så men de uppmuntrade oss alltid att läsa. Min syster är 3,5 år  yngre än jag, när jag hade lärt mig läsa brukade jag läsa högt för henne innan vi skulle sova, vi delade rum ett par år. Då kröp jag ner i hennes säng eller hon i min så läste jag Astrid Lindgrens böcker för henne, favoriten var Pippi och Madicken. Det är ett fint minne som även hon än idag uppskattar, hon brukar nämna det ibland. 

Jag har inga egna barn så där kan jag inte komma med några tips. Generellt har jag nog inte så många tips. Se till att få den där stunden med dina barn/ditt barn och läs en stund för dem, uppmuntra dem till läsning helt enkelt.  

2 kommentarer:

  1. fint med ett större syskon som läser högt! och föräldrar som uppmuntrar. jag läste alldeles säkert högt för mina yngre syskon, men jag minns ingen särskild bok

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är fint, verkligen :) kommer så väl ihåg de stunderna som jag läste högt för henne.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.