måndag 4 juli 2016

Film: Stoker

Titel: Stoker
Premiär: 17 maj 2013
Längd: 1 h 39 min
Skådespelare: Mia Wasikowska, Nicole Kidman, Matthew Goode, David Alford, Dermot Mulroney
Genre: Drama | Thriller  
Betyg på IMDb: 6,8

Handling: Efter att Indias pappa omkommer i en bilolycka kommer hennes farbror Charlie, som hon inte ens visste existerade, för att bo hos henne och hennes labila mamma Evelyn. Strax efter börjar hemska saker att hända och India misstänker att denna mystiske och charmige man har dolda motiv. men istället för att bli rädd blir denna udda tonårstjej bara mer och mer trollbunden av sin farbror. 

Kommentarer: Den här filmen var lite annorlunda men jag gillade ändå vad jag såg. Bitvis något ointressant och något oförutsägbar men på det stora taget en ganska bra film. Det som slog mig först var det vackra fotot, det är verkligen makalöst vackert med en rad snygga scener. Det är Wenttworth Miller mest känd kanske från Prison Break som har skrivit manus till Stoker, hans manusdebut. 

Genom hela filmen infinner sig en känsla av obehag. Det är både en underlig handling samt underliga karaktärer. Samtliga karaktärer verkar lida av någon mental störning, man vet inte vem som är mest mentalsjuk av dem.

India som Mia Wasikowska spelar störde ihjäl mig nästan hela filmen. I den här filmen passar hon bra som störd stirrande tonåring. Men jag är fascinerad att hon alltid spelar på samma sätt, hon lider lite av samma syndrom som Kirsten Stewart, hon har en enda min i allt hon gör, att stirra framför sig. Nicole Kidman är inte heller någon favorit men hon gör en bra insats i denna. Den som briljerar i denna film är Matthew Goode. Han är lysande från början till slut. 

4 kommentarer:

 1. Men vad är nu detta? En film med Nicole Kidman som jag har missat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut en film värd att se :)

   Radera
 2. Oj, den verkar obehaglig, minst sagt... Trailern gav mig kalla kårar, samtidigt som den gjorde mig nyfiken på hur pappan dog och hur det kommer att gå. Måste kanske se den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var lite obehaglig, man hade liksom kalla kårar längst med hela filmen men ändå en sevärd film. Se den :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.