torsdag 26 februari 2015

Vyssan lull av Carin Gerhardsen

Titel: Vyssan lull
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-8606-711-3
Serie: Hammarbyserien #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 296
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet. Man hittar inga spår efter gärningsmannen och frågorna blir bara fler. Varför lever barnens svenske far isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden? Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?

Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt , Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på den man som våldtagit henne och kollegan Einar Eriksson är försvunnen och har inte dykt upp på jobbet.

Sjöberg själv är splittrad och bestämmer sig till slut för att gå till botten med sin gåtfulla bakgrund som hans mamma vägrat tala om. En dag knackar han på dörren hemma hos sin farmor som han under hela sitt liv trott var död.
 
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det blev två st böcker av Carin Gerhardsen denna månad. Den här Vyssan lull läste jag ut på en dag, det gick undan kan man säga. Jag hade svårt att lägga ifrån mig den då det verkligen var en bladvändare och lättläst bok.  

Vyssan lull är då tredje boken i Gerhardsens Hammarbyserie. Som alltid med en serie rekommenderar i alla fall jag att man läser dem i ordning för att få den bästa behållningen av dem. Jag tycker att Carin även med denna bok har lyckats med en riktigt bra och spännande kriminalroman. Det här är nog min favoritbok såhär långt i serien, för mig blir de bara bättre och bättre för varje bok jag läser.

Trots att böckerna inte är så tjocka hinner det hända mycket utan att utelämna något. Jag gillar när man känner igen sig i trakterna och omgivningen då jag själv har bott i Stockholm sedan jag var liten, så det är en stad jag känner till riktigt väl. 

Jag kan dock tycka att det lite för många karaktärer att hålla reda på och det medför att det blir lite för rörigt med deras privatliv. Lättnaden när jag fick reda på hur det låg till med Petras våldtäcksman. Eller lättnad och lättnad, lättnad över att det inte var som det misstänktes i föregående bok.
Sedan när boken tog slut tyckte jag att det fanns lite lösa trådar men antar att Gerhardsen knyter ihop säcken i kommande böcker.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Carin Gerhardsen:
Pepparkakshuset
Mamma, pappa, barn

2 kommentarer:

  1. Har läst alla hennes böcker och tycker nog att den här är en av seriens bästa :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.