tisdag 28 januari 2014

Coctails för tre av Madeleine Wickham

Titel: Coctails för tre
Författare: Sophie Kinsella som Madeleine Wickham
Förlag: Ponto Pocket - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7475-150-5
Original titel: Cocktails for three
Språk: Svenska
Antal sidor: 286
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: En gång i månaden möts de tre väninnorna Roxanne, Maggie och Candice för några drinkar och lite skvaller. Roxanne är glamorös och självsäker men med en hemlig älskare som hon inte berättar om för de andra. Maggie är högpresterande och självgående men kommer hon att klara av sitt nya liv som mamma? Candice är ärlig, vänlig och ordentlig men vad gör hon när ett spöke ur det förflutna dyker upp? En ödesdiger kväll sätter servitrisen vid deras bord igång en kedja av händelser som för alltid kommer att förändra deras liv Författaren

Madeleine Wickham är mer känd under namnet Sophie Kinsella. Hon har bland annat skrivit serien om shopaholicen Becky Bloomwood, och hennes böcker har sålts i miljonupplagor världen över.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det här är den andra boken jag läser där Madeleine Wickham använder sig av sitt riktiga namn och inte pseudonymen Sophie Kinsella. Då jag läste Dubbelbokat förra året förstod jag att Wickham inte är lika rolig som Kinsellas böcker. Kinsella är en av mina favoritförfattare när det kommer till chick lit Wickham not so much. Böckerna under Wickham är mer roman och har ett mer djup eller försöker ha ett mer djup.  

Något som jag reagerat på som säkert många andra har är att böckerna marknadsförs som Kinsella böcker som ni ser på bilden. Visst att Kinsella säljer mycket bättre än vad Wickham gör men jag kan känna att det är missvisande marknadsförning. Visst att Kinsella säljer bättre men fortfarande tycker jag inte att det är ok.

Nåväl för att prata om boken. Cocktails för tre hade kunnat bli en bra bok, idén tycker jag var bra med de tre väninnorna som träffas en gång i månaden för att skvallra av sig. När man sedan får lära känna karaktärerna lite faller boken platt. Roxanne, Maggie och Candice blev jag oerhört irriterad och frustrerad på. Den godtrogna Candice ville jag bara skaka om och skrika åt att hon ska vakna upp och öppna ögonen. Är det verkligen att vara så naiv i hennes ålder?! Ja tydligen.
Sen har vi Roxanne som under 6 år är i förhållande med en gift man som hon hoppas på ska lämna fru och barn för hennes skull. Nej har han inte gjort det på 6 år kommer han inte göra det nu heller! Hennes vänner vet om att hon har en hemlig älskare men har aldrig träffat honom eller vet vem det är. Är man så pass goda vänner borde man väl dela med sig av även den biten? Och sist men inte minst Maggie som viftar bort ett alkoholfritt alternativ när hon är gravid och som skäms för att erkänna att hon är utmattad när barnet väl kommer utan soppar allt under mattan.

Nej, karaktärerna väckte inga sympatier hos mig utan jag blev istället irriterad. Berättelsen var förutsägbar men det hör väl till en bok som denna.

Betyg: 2 av 5.

Böcker jag läst av Sophie Kinsella och Madeleine Wickham:
Nya Kontakter (Kinsella)
Dubbelbokat (Wickham)

5 kommentarer:

 1. Jag älskar Shopaholic-serien. den är så otroligt rolig., men denna har jag inte läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den verkligen, älskar även hennes fristående böcker under namnet Kinsella :) Nya kontakter är helt hysterisk rolig som jag verkligen kan rekommendera om du inte läst den än.

   Radera
 2. Håller helt med dig, Kinsella inte Wickham.

  SvaraRadera
 3. Jag har hört från flera håll att den här inte riktigt håller måttet. Jag läste Wickhams Dubbelbokat och tyckte att den var helt okej, men jag vet inte om jag ska läsa denna eller ej...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den här höll inte riktigt måttet, helt ok läsning om man inte vill fördjupa sig för mycket i en bok och karaktärer då den var väldigt snabbläst.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.