söndag 26 januari 2014

Allegiant av Veronica Roth

Titel: Allegiant
Författare: Veronica Roth
Förlag: HarperCollins 
ISBN: 978-0-00-74411-3
Serie: The Divergent thrilogy #3
Språk: Engelska
Antal sidor: 526
Finns hos: Adlibris / Bokus 

Innehåller spoliers för er som inte läst Divergent och Insurgent. 

**********************************************************************************************************************
Handling: The faction-based society that Tris Prior once believed in is shattered - fractured by violence and power struggles and scarred by loss and betrayal. So when offered a chance to explore the world past the limits she’s known, Tris is ready. Perhaps beyond the fence, she and Tobias will find a simple new life together, free from complicated lies, tangled loyalties, and painful memories.

But Tris’s new reality is even more alarming than the one she left behind. Old discoveries are quickly rendered meaningless. Explosive new truths change the hearts of those she loves. And once again, Tris must battle to comprehend the complexities of human nature and of herself while facing impossible choices about courage, allegiance, sacrifice, and love.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Allegiant börjar precis där Insurgent slutar, detta är den tredje och avslutande boken i Divergent serien. Jag läste ju Insurgent tidigare denna månad så den hade jag väldigt färskt i minnet. 

t som var annorlunda i denna bok var att här fick vi inte bara läsa ut Tris perspektiv utan vi fick även läsa ur Tobias/Fours perspektiv. Gillade verkligen det då det gjorde att jag fick en större förståelse för dem båda. 

Ja ni vad ska man säga om Tris död?! Det är inte många författare vad jag kan komma på som vågar ta död på huvudkaraktären och “hjälten/hjältinnan”. Jag blev lite små chockad att Veronica Roth vågade, trots det avslut så kände jag att det var helt ok faktiskt. 

Något som jag har funderat under läsandets gång av denna serie är att jag undrar lite över vilken tidsperiod som den utspelar sig. Jag har ju förstått att det är i framtiden men jag skulle gärna vilja ha ett litet hum. Och så är jag lite förvånad över hur lite folket i denna värld vet om omvärlden. De visste tex. inte vad ett flygplan var, det kändes lite konstigt att de inte visste någon om utsidan.

Allegiant är tyvärr inte lika spännande som de tidigare böckerna. Visst är tempot högt och det är mycket action hela tiden men jag fick inte samma känsla av denna som jag fick av både Divergent och Insurgent. Tyckte att Tris och Tobias oense om hur man bör gå till väga att göra uppror blev lite tjatigt och de verkade inte alls lika kära i denna bok. Jag är inte lika överväldigad över den avslutande boken, tyckte även att epilogen var utdraget.

Men allt som allt så är detta en underbar och bra serie även fast inte sista boken levde upp till förväntningarna.

Betyg: 3 av 5.

Andra delar i serien:
1. Divergent
2. Insurgent
3. Allegiant

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig angående dina kommentarer, tyckte inte heller att den här boken riktigt höll måttet för resten av serien..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att den inte riktigt nådde enda fram då de första två var så himla bra.

   Radera
 2. Jag avvaktar med att läsa det här inlägget. Har Divergent hemma, men har inte hunnit läsa.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs inte ;) du har underbar läsning framför dig med Divergent :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.