tisdag 23 juli 2013

A Clash of Kings av George R.R Martin


Titel: A Clash of Kings
Författare: George R.R Martin
Förlag: HarperVoyage
ISBN: 978-0-00-647989-5
Serie: A Song of Ice and Fire #2 
Språk: Engelska
Antal sidor: 913
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: The second volume of A Song of Ice and Fire. Throughout Westeros, the cold winds are rising. From the ancient citadel of Dragonstone to the forbidding lands of Winterfell, chaos reigns as pretenders to the Iron Throne of the Seven Kingdoms stake their claims through tempest, turmoil and war.
As a prophecy of doom cuts across the sky - a comet the colour of blood and flame - five factions struggle for control of a divided land. Brother plots against brother and the dead rise to walk in the night.
Against a backdrop of incest, fratricide, alchemy and murder, the price of glory is measured in blood.
~Adlibris.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag vet knappt vart jag ska börja. Jag älskar George R.R. Martin, jag älskar denna serie, jag älskar denna värld, jag älskar helt enkelt.

Jag har läst någonstans eller på ett par ställen, nu kommer jag såklart inte ihåg vart att denna serie jämförs med Sagan om Ringen/Härskarringen av J.R.R Tolkien. Ursäkta men får jag säga WTF??!! Hur kan man ens jämföra dessa två? Det är ju så olika världar, miljöer, karaktärer, intriger. Enda som är likt är väl att båda serierna/böckerna är fantasy. Sagan om ringen-trilogin är något av det tråkigaste jag någonsin läst men detta, detta är helt fullkomligt fantastiskt. 

Jag tycker fortfarande om att kapitlen är uppdelade efter karaktärerna och att man får läsa ur deras perspektiv. Daenerys är fortfarande en av mina favoritkaraktärer, synd bara att man inte fick läsa så mycket från hennes perspektiv i denna bok, men jag är positiv till att det blir mera av henne i kommande böcker.
Arya, Tyrion och Jon är också fortfarande favoritkaraktärer efter Daenerys. I denna bok växte även Sansa på mig, började gilla henne mer och mer. Jag gillar mina Starks, men Bran tycker jag bara är för tråkig.

Även i denna bok är det mycket namn, personer och detaljer att hålla reda på. Men jag måste säga att jag är mäkta imponerad av författaren hur han har lyckats skapa alla dessa karaktärer, hur han har lyckats skapa alla dessa hus och hur folk är släkt och knutna till varandra.
Martin har heller inte snålat in på sex, våld, intriger och blod. George R.R Martin skriver väldigt vackert och välskrivet. En mycket bra bok. Jag tyckte dock att A Game of Thrones var bättre men denna var inte långt ifrån att få fullpott.

Jag vill inte skriva så jättemycket om handlingen osv för att inte spoila för er som vill läsa böckerna. 

Jag hade tänkt ta en liten paus innan jag fortsätter på A Storm of Swords, men jag kan nog inte hålla mig för böckerna är så underbara och jag vill bara läsa mera. Så jag kommer börja på A Stom of Swords och varva den med andra böcker.

Betyg: 4 av 5. 

Delar i serien: 
1. A Game of Thrones
2. A Clash of Kings
3. A Storm of Swords
4. A Feast for Crows
5. A Dance with Dragons

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.