torsdag 25 juli 2013

Kretsen av Maggie Stiefvater


Titel: Kretsen
Författare: Maggie Stiefvater
Förlag: B/Wahlströms - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 9132162154
Serie: The raven cycle #1 
Original titel: The raven boys 
Språk: Svenska
Antal sidor: 318
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia 
 
******************************************************************************************************************
Handling: Fyra pojkar på en prestigefylld internatskola har bildat ett hemligt sällskap i syfte att finna en historisk, mytomspunnen kungagrav. En flicka med övernaturliga förmågor har nyligen mött en av pojkarna - fast som död. Snart kommer deras vägar att korsas igen, med förödande konsekvenser.

Enligt en uråldrig legend ligger en walesisk kung begravd någonstans i Amerika. Gansey, elev på en privatskola för pojkar, har blivit besatt av att finna kungagraven. Enligt myten ska man leta längs särskilda energilinjer, s.k. "leylinjer" som sägs sammanlänka besjälade platser, och att "den sovande kungen" kan uppfylla ens önskningar.

Blue är sexton år och dotter till en spåkvinna. Hennes egna synska förmågor är begränsade, men för inte så länge sedan förutsåg hon en ung mans färd mot dödsriket. Dessutom bär hon på vetskapen om ett annat förebud: om hon någonsin kysser sin sanna kärlek så kommer han att dö. Så möts Blue och Gansey, och hon förstår vem han är.

Ungdomarna slår följe i en tyst övertygelse om att de på något sätt behöver hjälpa varandra i jakten på kungagraven. Kärlek spirar, men en fiende närmar sig också.


~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det här är den första boken som jag läser skriven av Maggie Stiefvater. Jag måste erkänna att det tog sin tid innan jag kom in i boken. Jag tyckte till en början att det var många personer att hålla reda på, blandade ihop alla namn och personer. Och så förstod jag inte riktigt hur allt hängde ihop med leylinjerna och energierna.

Jag kom inte in i boken förrän nästan halva boken hade gått, det är lite för lång tid att komma in i en bok tycker jag. Det var inte att den var dålig utan jag hade helt enkelt bara svårt att komma in i den och att förstå den till en början. Men när jag väl kom in i boken var det rolig, magisk och spännande läsning. Det är en välskriven och intressant bok. Jag gillade Gansey och Blue som karaktärer, ser fram emot att läsa mer om dem i kommande böcker.  

Kretsen är första delen i en serie, som det ser ut nu ska det bli fyra böcker men vem vet det kanske blir fler. Jag ser fram emot att läsa del två. Del två kommer ut på engelska i september i år.

Betyg: 3 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.