onsdag 5 augusti 2020

Vid skogens slut av Åström & Sandlund

Titel: Vid skogens slut
Författare: Anette Sandström & Sara Åström
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-415-3 
Antal sidor: 382
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokfabriken, stort tack!

Handling: Sofia ser fram emot sitt nya jobb där hon ingår i en grupp som ska fungera som ett tvärsnitt av polis, socialtjänst och skola, för att bättre fånga upp barn med problem. 

Vid fyrtio är Sofia vilse i livet, hennes son ska flytta hemifrån och hennes man verkar ha tankarna på annat håll, något som skapar en klump i magen, hon vet ju vad som hände för några år sedan. Hon förlät, men såret finns kvar. Samtidigt försöker Sofia närma sig sitt förflutna genom att söka sanningen om vad som hände henne i barndomen. 

På en av skolorna där hon gör besök finns Alva, en flicka som drar sig undan socialt umgänge och som ofta är borta från skolan utan förklaring. Familjen verkar vara en vanlig familj, om än något isolerad, men fungerar inte i sin, kommunikation med skolan. 
Alvas problem slår an en ton inom Sofia, det är något hos henne som gör att hon inte kan släppa taget. När en flicka i Alvas närhet försvinner och senare hittas brutalt mördad anar Sofia att Alva kan vara i fara. Ju mer Sofia gräver, desto mer akuta blir hennes farhågor. 

Kommentar: Den här boken börjar riktigt otäckt och så fortsätter det i stort sett under hela läsandets gång. Det är en ovanlig typ av utredningsgrupp som vi får följa, som personer och de uppgifter de får göra. De är alla intressanta och jag dras in i berättelsen från start.

Man får läsa ur både de vuxna och barnens perspektiv. Sofias egna berättelse är också ett mysterium det märker man snabbt, dock riktigt intressant. Att få läsa ut barnens perspektiv tillför det där lilla extra. Att läsa om utsatta barn får det att vrida sig i magen på mig, det är så fruktansvärt varje gång att läsa om. Att berättelsen handlar om en sekt är intressant om än hemskt. Blir så förbannad att läsa hur de utsätter dessa barn, det riktigt kryper i mig.

Ska bli intressant att läsa mer om denna utredningsgrupp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.