fredag 3 juli 2020

Nattsångaren av Johanna Mo

Titel: Nattsångaren
Författare: Johanna Mo
Förlag: Romanus & Selling
ISBN: 978-91-8905-100-3
Serie: Ölandsbrotten #1
Antal sidor: 432
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Romanus & Selling och författaren, stort tack!

Handling: När den skickliga polisutredaren Hanna Dunckers pappa dör tvingas hon efter 16 år i Stockholm att återvända till barndomens Öland. Trots allt som hände där. Trots alla blickar och rykten är det i den lilla stugan vid havet hon hör hemma. 

15-årige Joel hittas död och illa misshandlad vid Möckelmossens rastplats och Hanna dras in i en utredning som berör hennes äldsta vän. Vännen hon övergav många år tidigare. Hannas förflutna definierar henne som människa och polis, hon är en överlevare. 

Kommentar: Tyckte så mycket om författarens "Svarta änkan" så jag såg verkligen fram emot att få läsa hennes nya bok i en ny serie som heter Ölandsbrotten. Jag blev verkligen inte besviken. Det är en driven, engagerande och spännande bok som inte går att lägga ifrån sig.

Man skulle kunna säga att det är en traditionell deckare men ändå inte, berättelsen griper tag i mig. Här finns många perspektiv på människors handlande och konsekvenser om en ung pojkes död och den tragedi som berör hans familj. Vi får ta del av berättelsen i nutid samt genom tillbakablickar om vad det var som hände den kvällen Joel dog. Berättelsen vävs skickligt ihop, många oväntade vändningar med en oförutsägbar upplösning. 

Jag gillar huvudkaraktären Hanna, hon bär många jobbiga saker inom sig inte minst att hennes pappa tidigare dömds för mord. Att hon inte är så välkommen tillbaka till Öland står henne ganska klart. Jag hade velat veta mer om pappans historia för där finns nog en hel del att utforska men antar och hoppas vi får veta mer i kommande del i denna serie. 

Rekommenderas varmt. Jag ser fram emot att fortsätta följa den här serien, och jag borde verkligen ta mig ann serien om Helena Mobacke.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.