fredag 3 juli 2020

Livräddaren av Olséni & Hansen

Titel: Livräddaren
Författare: Christina Olséni & Micke Hansen
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-371-2
Serie: Mord i Falsterbo #6
Antal sidor: 333
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokfabriken, stort tack!

Handling: När Egon, 87 år, och hans bäste vän Ragnar lägger sista handen inför Veras begravning upptäcker de kyrkvaktmästaren död i en av kyrkbänkarna. För att inte äventyra begravningen bestämmer sig Egon lättvindigt för att gömma undan kroppen med Ragnar som motvillig hjälpreda. 

Efter begravningskaffet hittar kyrkoherden sin kollega död i kyrkan och Skanörspolisen Mårten Lind i täten har fått ett nytt fall på halsen. När sedan en av ortens mer prominenta invånare oväntat där, tvingas Mårten återigen att samarbeta med Malmökollegan Agatha Björk, en paragrafryttare med sjuklig bacillskräck. 

Kommentar: Alltid lika härligt och trevligt att få återvända till Skanör/Falsterbo och träffa på dessa karaktärer. Jag vet att jag kommer få mig en härlig portion skratt och galenskap, älskar varenda stund av det.

Som vanligt stället Egon till det för sig och drar med Ragnar och Mårten i sina galenskaper. Detta är en härlig berättelse med glimten i ögat. Trots att det är mord inblandad är det som alltid inte sådär blodigt som kryper under utan det är som sagt med glimten i ögat och en massa tokigheter som bjuder in till en hel del skratt, här är det humorn som står i fokus. 

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Mårten är min favorit karaktär. Alla karaktärer är egentligen underbara men just Mårten är det något extra med. Alla galna situationer som han själv sätter sig i, den ena tokigheten efter den andra. 

Detta är en perfekt serie att läsa nu i sommar, har du ännu inte läst den kan jag inte rekommendera den nog. En härlig och lättläst serie helt enkelt.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.