söndag 7 juni 2020

Rättskiparen av Lotta Luxenburg

Titel: Rättskiparen
Författare: Lotta Luxenburg
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-243-2
Serie: Stockholmsgruppen #2
Antal sidor: 287
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokfabriken, stort tack!

Handling: När Isabella Knyckare, vid specialenheten Stockholmsgruppen, kommer över uppgifter om ett hemligt polisnätverk hamnar hon åter i utsatt läge. Nätverket är misstänkt för att ha ställt sig över lagen i jakten på Stockholm värsta brottslingar. Vilka av kollegorna i Polishuset kan Isabella lita på? Hur långt är de skyldiga beredda att gå för att sanningen inte ska komma ut? När Isabellas internutredning dessutom visar att henens fästman, som blivit ihjälskjuten i tjänsten, var ett bondeoffer i nätverkets kamp mot brottsligheten blir Isabellas utredning djupt personlig. 

Kommentar: Tyckte om första delen "Infiltratören" i denna serie. Som alltid rekommenderar jag att läsa en serie i den ordning de skrevs, man får mycket mer förståelse till karaktärerna.

Det tar fart direkt från början. Det är spännande, rappt, bra intrig. Det händer något hela tiden, helt enkelt en spännande bladvändare. Här får vi komma karaktärerna närmare inpå livet än vad vi fick göra i föregående bok, gillade det och att lära känna dem bättre. Språket är lätt att ta till sig, korta kapitel som ofta avslutas så man vill fortsätta läsa. Boken avslutas med en cliffhanger såklart så man vill ju läsa nästa del nu.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.