söndag 21 juni 2020

Hur man blir slängd överbord av Emmy Abrahamson

Titel: Hur man blir slängd överbord
Författare: Emmy Abrahamson
Förlag: Albert Bonniers Förlag
ISBN: 978-91-0018-097-3 
Antal sidor: 221
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Albert Bonniers Förlag, stort tack!

Handling: Om man är döpt till Jacqueline Coco Marilyn med efternamn Åberg, född Jönsson, så förpliktar det till att utföra stordåd som att övertala sin motvilliga mamma om att det är en strålande idé att åka på kryssning och sedan sätta en illa dold masterplan i verket - hitta en gubbvän till mamma och själv få vila från livet som allt-i-allo i en stökig småbarnsfamilj. Lyx, medelhavet, glamour - vad skulle rimligen kunna gå fel?

Kommentar: Tyckte mycket om författarens "Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske" och "Hur man för succé på ett dårhus". Man får sig alltid ett gott skratt när man läser Emmy Abrahamson och det får man även i hennes nya bok.

Författaren är så skicklig på att blanda humor med svärta. Att blanda mörker och en stressig vardag med roliga händelser och scener. Detta är en perfekt feel-good att läsa såhär i sommartider. Boken bjuder in till en hel del skratt, skruvade händelser, lite allvar också.

Nu är jag inte så mycket för kryssningar men längtan att få resa förhöjdes med denna bok såhär i corona tider. Grekland har alltid varit ett mål, så som Emmy beskriver platserna här känns det som att jag har varit där.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.