fredag 1 maj 2020

Må döden sova av Anna Jansson

Titel: Må döden sova
Författare: Anna Jansson
Förlag: Norstedts
ISBN: 978-91-1305-283-0
Serie: Maria Wern #3
Antal sidor: 275 (E-bok)
Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: En mystisk bilolycka som kanske inte är någon olycka, kvinnor som får hallucinationer och sår som inte vill läka. 
Ett självmord och ett mord utlöser ett intensivt polispådrag och kriminalkommissarie Maria Wern pressas hårt av sin chef under den märkliga utredningen. 

I centrum för händelserna står Cheironkliniken, en välrenommerad institution som hjälper barnlösa par med provrörsbefruktning. Kliniken ägs och leds av Per Göthe, en man med fläckfritt förflutet och internationell ryktbarhet. Vad kan han ha med dessa mystiska sjukdomsfall och ruskiga mord att göra? Eller är det så att läkemedelsföretaget OKTA kanske har ett finger med i spelet? Att skaffa bevis för att något olaglig verksamhet försiggår på kliniken kan komma att kosta Marias vän sjuksköterskan Karin och hennes foster livet.   

Kommentar: Det har blivit ett par Maria Wern böcker efter varandra på kort tid. Denna skulle försvinna hos BookBeat i slutet på april så jag passade på.
Här avhandlas barnlöshet, samt vad människor helt utan samvete kan tänkas göra för att tjäna pengar på andra människors olycka.
Det blir bättre och bättre för varje bok jag läser. Jag stör ihjäl mig på Marias make, Krister. Ursäkta mig men vilket praktarsle det är. Hur står hon ut med honom? Den mannen gör inte många rätt, han är minst sagt speciell. Och för att inte tala om hans mamma. Jisses, här har vi verkligen ett exempel på svärmorsmardröm. Jag tycker att Maria är på tok för snäll och medgörlig när det kommer till dem båda.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.