måndag 11 maj 2020

Det sista livet av Peter Mohlin & Peter Nyström

Titel: Det sista livet
Författare: Peter Mohlin & Peter Nyström
Förlag: Norstedts
ISBN: 978-91-1309-374-1
Serie: John Adderley #1
Antal sidor: 472
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Norstedts, stort tack!

Handling: Dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas. 

Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet. 

Det blir snart tydligt för Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse sitt barndoms Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att balansera sina hemligheter. 

Kommentar: Den här dök upp här hemma som en överraskning från Nordstedts. Kändes verkligen som en bok i min smak så den blev läst ganska omgående. Detta är en boks om bjuder på mycket spänning, högt tempo och en rad oförutsedda överraskningar, precis som jag vill ha det i en bok. Otroligt välskriven som gör det lätt att sugas in i handlingen, man vill bara fortsätta läsa för att veta hur det ska gå.

Gillade verkligen kopplingen till FBI och att John lever med skyddad identitet här i Sverige, det var en bra blanding även om jag hade velat läsa lite mer om hans tid i FBI, men det kanske kommer i kommande böcker.

John Adderley är en intressant karaktär, han sticker ut och det gör de flesta karaktärer i berättelsen, flera av dem har gripande livsöden som gör att jag sympatiserar med dem.
Boken slutar med en cliffhanger som fick mig att nästan sätta mitt te i halsen, vill veta hur det går helst i förrgår. Ser verkligen fram emot att läsa mer om John och denna författarduo.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.