lördag 23 maj 2020

Älvdansen av Kamilla Oresvärd

Titel: Älvdansen
Författare: Kamilla Oresvärd
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-260-9
Serie: Vargön #2
Antal sidor: 304
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokfabriken, stort tack!

Handling: Frank blir vittne till hur hans elvaåriga styvdotter Elsa blir bortförd av okända kidnappare. Åren går och kidnappningen av Elsa förblir ett olöst fall. Nästan två decennier senare är Frank, som själv blivit misstänkliggjord, psykiskt utsliten och betraktas som en kuf i Vargön. 

När en ung kvinna anmäls försvunnen blir Frank åter föremål för polisens misstankar. I ett sista desperat försök att ta reda på vad som hänt Elsa och för att rentvå sig kontaktar han Mona Schiller, som börjar gräva i det gamla fallet. I sin utredning upptäcker hon snart att starka krafter sjuder under ytan i det lilla samhället. Sökandet efter sanningen leder henne längst en väg kantad av rädsla, misstro och religös fanatism. 

Kommentar: Detta var en bok jag läste ut på en dag, den gick inte att lägga ifrån sig. Tycker alltid mycket om denna författares böcker, detta är då del 2 i serien om Vargön. Hur mycket jag än gillade första delen i serien som jag också läste ut på en dag är denna snäppet bättre.

Det går inte att säga så mycket om själva historien utan att spoila. Men jag kan säga att här handlar det lite om sekter. Jag vet inte varför men just sekter fascinerar mig, ni kan vara lugna mig kommer ni inte se gå med i en, jag är så långt från sektmaterial som det bara är möjligt. Men det har alltid fascinerat mig att läsa om dem för jag förstår mig helt enkelt inte på dem. Jag kan hålla på i en evighet så för att inte bli långrandig då jag har mycket åsikter om sekter säger jag bara att även här är det fascinerande att läsa om dem och hur de går till väga, som alltid blir jag upprörd och arg när jag läser om dem.

Precis som i förra boken ställer jag mig frågan, vem är mördaren, hur hänger det ihop, är det den religösa sekten? Trots ledtrådarna lyckas jag inte få ihop det förrän vi närmar oss slutet, alltså levererar boken hela vägen till mål.
Det är korta kapitel som håller upp farten, otroligt välskrivet, spännande, fina miljöer, bra och målande språk. Jag gillar karaktärerna, speciellt Hedda och Mona, så olika men de har verkligen hittat varandra och skapar en fin duo. Jag väntar med spänning på att få reda på mer om Mona och vad som hände med hennes tidigare sambo, jag längtar helt enkelt att på komma tillbaka till Vargön, hoppas det blir snart.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.