tisdag 21 april 2020

Slutet på sommaren av Anders de la Motte

Titel: Slutet på sommaren
Författare: Anders de la Motte
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-726-4
Serie: Årstidskvartetten #1)
Antal sidor: 373
Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: En sensommarkväll 1983 försvinner en femårig pojke från en ensligt belägen gård på den skånska slätten. Det enda spåret efter honom är en sko i de höga majsfälten. 

Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte, och ryktena och misstankarna sprids snabbt. Men den valhänta brottsutredningen som följer läggs till slut ner, och sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder. 

Tjugo år senare leder hans storasyster Veronica ett gruppterapisamtal i Stockholm. Plötsligt ansluter en ung man, och inför hela gruppen berättar han om sin barndom, om oförklarliga minnen av en pojkes försvinnande. 
Hans berättelse är skrämmande välbekant och skakar om Veronica. Motvilligt tvingas hon riskera den bräckliga tillvara hon byggt upp. Hon måste återvända till Skåne och sin trasiga familj för att söka svaret på frågan som ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen den där sommaren för så längesedan? Sommaren som aldrig tog slut. 

Kommentar: Det här är en spännande bok. Började lite segt men det tog inte lång tid tills jag var fast i boken och handlingen. Berättelsen växlar mellan dåtid och nutid, det vävs snyggt samman.
Jag gillar hur man får följa Veronica. Hur man får lära känna henne och människorna runtomkring henne, jag gillade verkligen henne.
Boken klassas nog som en kriminalroman men det är precis lika mycket ett familjedrama med ett riktigt gripande händelse som drabbar Veronicas familj. Fantastiska miljö, stämning och personbeskrivningar.
En del av händelsen går att förutspå men slutet var väldigt oväntat, jag lyckades misstänka ett par av karaktärerna men så klart hade jag fel.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.