tisdag 21 april 2020

Min fars hemlighet av Sara Blaedel

Titel: Min fars hemlighet
Författare: Sara Blaedel
Förlag: Bokförlaget Polaris
ISBN: 978-91-7795-231-2
Original titel: Bademandens datter
Antal sidor: 411
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokförlaget Polaris, stort tack!

Handling: När Ilka Jensen får veta att hennes far har dött i USA och att hon är omnämnd i hans testamente kommer nyheten som en chock. Den 40-åriga skolfotografen har nämligen inte hört av honom sedan han stack ifrån familjen när Ilka var sju år. Eftersom saknaden efter pappan har påverkat Ilka djupt beslutar hon sig för att resa till USA. Inte för att hon är intresserad av själva arvet, utan för att försöka få svar på sina frågor. Varför stack han bara och lät bli att höra av sig? Hur blev hans liv? Och vem var han egentligen?

Det blir dock mer komplicerat än Ilka förutsett. Hon möter pappas nya mycket skeptiska familj och det verkar som om hennes far haft en hel del att följa. Ilka är dock inte den som låter sig avvisas, hon börjar gräva i pappans förflutna. 

Kommentar: Detta är den första delen i en trilogi. Jag har tidigare för många herrans år sedan läst en deckare av denna författare, minns att jag verkligen gillade den men sedan har det inte blivit av att jag läst något mer av henne trots att jag velat.

"Min fars hemlighet" är ingen deckare men en spännande och välskriven bok om familjehemligheter.
Emellanåt kunde jag uppleva boken som lite långdragen och seg, den var helt enkelt lite för lång för sitt eget bästa. Tror historien skulle vinna lite på att hade varit kortare. Berättelsen utspelar sig till större delen på en begravningsbyrå, kan ju kännas sorgligt oh tragiskt att läsa om det. Men det var faktiskt intressant att följa karaktärernas arbete där. Jag gillade karaktärerna, de är väldigt färgstarka och jag vill verkligen veta mer om dem. Varför är pappans nya familj så avståndstagande mot Ilka?! Varför beter sig nunnan som hon gör? Om jag läst på rätt kommer del 2 i juni. Vill verkligen veta mer.

Till sist, ett extra stort plus till det otroligt vackra omslaget!

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.