torsdag 19 mars 2020

Hatet vi bär av Cecilia Sahlström

Titel: Hatet vi bär
Författare: Cecilia Sahlström
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-019-3
Serie: Sara Vallén #4
Antal sidor: 383
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokfabriken, stort tack!

Handling: En högprofilerad lektor vid Lunds universitet hittas oförklarligt och brutalt mördad i sin flickväns lägenhet och polisen står handfallen utan klara spår. När ytterligare en ung kvinna mördas med samma metod ökar förvirringen. Inte en enda koppling kan hittas mellan kvinnorna. 

Sara Vallén och hennes team kopplas snabbt in på fallet, och genom vittnen får de fram en fantombild, som visar sig stämma väl överens med utseendet på en terapeut, Diedrik Ek. Han är en osannolik gärningsman, men Sara beslutar ändå om spaning. Ingenting händer förrän Diedrik oväntat förs bort mitt i natten. Husrannsakan visar att de båda mördade kvinnorna var klienter hos honom, men varför blir han bortförd, och var har han försvunnit?

Spåren leder till källaren i ett ödehus i Eslöv. Gärningsmannaprofilen som polisen mejslar fram under utredningens gång för Sara och kollegerna till den grupp som kallar sig incel, och de får inblick i en subkultur som till stor del verkar i det fördolda, men inte är mindre farliag för det. En okänd värld öppnar sig för dem, en värld av mörker, smärta och brinnande hat. 

Kommentar: Detta är verkligen en serie som jag tycker mycket om. Det är som vanligt stort driv i berättelsen, högt tempo och korta kapitel.
Detta är en bok som tar upp våld mot kvinnor, handlar även om incels, högst aktuellt och skrämmande ämne. Ett ämne som lyfter problematiken i samhället, det lyckas författaren göra väldigt bra och minst sagt spännande.
Rekommenderar verkligen den här serien, som med alla serier jag läser rekommenderar jag att man läser denna i den ordning den har blivit släppt.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.