måndag 13 januari 2020

Döden ingen ser av Anne-Marie Schjetlein

Titel: Döden ingen ser
Författare: Anne-Marie Schjetlen
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-576-2
Serie: Andreas Nylund #3
Antal sidor: 336
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokfabriken, stort tack!

Handling: Precis när du tror att allt kommer att ordna sig och livet är på din sida, det är då det händer. 

En sjuksköterska hittas död på rälsen efter att ha sagt upp sig från sjukhuset. Många tvivlar på att Lotta skulle begå självmord. Hon verkade alltid så glad, älskade sitt jobb och var omtyckt bland kollegorna. 

Sjukhuskorridorerna sjuder av rykten och snart är Lottas död inte det enda märkliga dödsfallet. Kirurgen Andreas Nylund känner sig alltmer otrygg och pressad i sin arbetssituation och med det ökar risken för att allvarliga vårdmisstag begås. 

När olyckan väl händer får den ödesdigra konsekvenser. 

Kommentar: "Döden ingen ser" är den tredje boken av Anne-Marie Schjetleins serie om Andreas Nylund, en psykologisk thriller i sjukhusmiljö. Böckerna går att läsas fristående men som alltid rekommenderar jag att man läser dem i ordning för att bäst förstå vad som hänt karaktärerna tidigare.

Jag gillar att den här serien utspelar sig i sjukhusmiljö. I den här delen får vi se det ser ut i sjukvården och de förhållanden som personalen arbetar under samt problemen som sjukvården brottas med. Författaren blandar bra mellan thriller och familjerelationer.

Det är en spännande och otäck deckare/thriller som samtidigt blandas väl med privata problem och andra vardagsbekymmer, karaktärerna blir mer levande på detta sätt och jag lär verkligen känna dem.  Det är korta kapitel som gör att man hela tiden vill läsa lite till, och lite till.

Betyg:  3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.