lördag 16 november 2019

Blå, blå höstvågor av Christoffer Holst

Titel: Blå, blå höstvågor
Författare: Christoffer Holst
Förlag: Lovereads
ISBN: 978-91-8880-125-8
Serie: Cilla Storm #2
Antal sidor: 278
Finns hos: Adlibris / Bokus

Första meningen: "Kungsgatan lyser i rött och grönt."

Handling: Hösten har kommit och Cilla Storm arbetar som kriminalreporter på en podcast. Hon bor tillfälligt hos sin bästis och dricker ofta vin med Rosie, grannen från Bullholmen. Men relationen med den charmiga polisen Adam känns oklar. Varför har han så svårt att bestämma sig? 

På det nya jobbet får Cilla i uppdrag att nysta i vad som hände societetslejonet Laila Damm, som försvann spårlöst 1988. Spåren leder Cilla tillbaka ut i Stockholms skärgård. Samtidigt anländer skådespelerskan Ella Svensson till Nordirland för att ta hand om sina föräldrars dödsbo. Där hittar hon något som får henne att snabbt återvända till Sverige. På ett kallt och blåsigt Bullholmen korsas Cillas och Ellas vägar, och snart uppdagas öns mörka förflutna. 

Kommentar: Christoffer är en favoritförfattare, älskar verkligen hans böcker, jag blir alltid på så ba humör när jag läser hans böcker.
Detta är en mycket efterlängtad uppföljare som är precis lika mysig som första i serien. Det är en fristående del i serien men som alltid rekommenderar jag att läsa dem i ordning då man lär känna karaktärerna mycket bättre.
Det är en feelgood-deckare, en härlig blanding av feelgood, romantik och mysdeckare. Den är mysig och samtidigt spännande. Christoffer skriver lättsamt och roligt, jag har alltid ett leende nära till hans när jag läser hans böcker.
Älskar att få följa Cilla igen, kul att hon nu får jobba som kriminalreporter. Rosie är en annan karaktär jag tycker väldigt mycket om. Trots åldersskillnaden mellan henne och Cilla har de en fantastisk vänskapsrelation.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.