onsdag 18 september 2019

Eldslandet av Pascal Engman

Titel: Eldslandet
Författare: Pascal Engman
Förlag: Piratfölaget
ISBN: 978-91-6420-634-3
Serie: Vanessa Frank #1 
Antal sidor: 517
Finns hos: Adlibris / Bokus

Första meningen: "Colonia Dignidad var en tysk koloni i södra Chile som huserade på ett område nästan lika stort som Liechtenstein." 

Handling: En exklusiv klockbutik i Stockholm rånas, men inga armbandsur försvinner. En tid senare kidnappas framgångsrika finansmän medan deras familjer pressas på pengar för att få dem fria. 

I Sydamerika pågår omfattande organhandel. Man tvingas söka sig till Sverige för att hitta kroppar till verksamheten, som bedrivs i en av de mäktiga nazistkolonierna i södra Chile. 
Polisinspektör Vanessa inser att det finns ett samband mellan händelserna. Hon är avstängd från sitt arbete men går ändå in i ett flerfrontskrig mot den internationellt organiserade brottsligheten, som visar sig ha en förgreningar in i den svenska poliskåren.  

Kommentar: Jag läste Pascal Engmans "Patrioterna" förra hösten, tokälskade den. "Eldslandet" har stått oläst på tok för länge oläst men nu är den äntligen läst.

Och han har gjort det igen! Han skriver på ett sätt som fångar läsaren från första sidan. Trots bokens  tjocklek på 517 sidor blir det aldrig tråkigt eller segt. Den är extremt lättläst och snabbläst eftersom det händer saker hela tiden då tempot är högt. Det är brutalt, rått, spännande och otroligt välskrivet. Spännande cliffhangers som gör att man bara vill fortsätta läsa lite till, och lite till och så lite till.

Likt den första boken är handlingen utspridd på olika delar i världen och personer. Man kan säga att det är tre huvudtrådar, som till en första anblick inte hänger ihop men som sakta men säkert knyts ihop på ett smart och lysande sätt, helt enkelt mästerligt. Det är som en actionfilm, fast jag läser om den istället för att se den.

Här får vi även stifta bekantskap med polisinspektör Vanessa Frank som jag genast fattar tycke för. hon är en intressant karaktär, hon är verkligen inte rädd att gå sin egna väg och hon har otroligt mycket skinn på näsan. Ser fram emot att få läsa mer om henne och att fortsätta läsa denna serie. Tack och lov släpps nästa del om ett par veckor.

Betyg: 5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.