lördag 10 augusti 2019

Sommar på den lilla ön i havet av jenny Colgan

Titel: Sommar på den lilla ön i havet
Författare: Jenny Colgan
Förlag: Massolit Förlag
ISBN: 978-91-7679-599-6
Original titel: The summer seaside kitchen
Serie: Den lilla ön i havet #1
Antal sidor: 400
Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Flora är säker på att hon gjorde rätt som valde myllret och karriären i storstan framför den ödsliga skotska ö där hon växte upp. Vad fanns det för henne på Mure? En plats där alla känt henne hela hennes liv, och där ingen någonsin kommer att låta henne glömma det förflutna. Men när en ny klient ger henne ett uppdrag tvingas hon bryskt tillbaka till ön, i ett försök att få med sig de motvilliga öborna i projektet. 

Plötsligt bor hon åter med sina bröder (alla högljudda bjässar tillsynes oförmögna till grundläggande hushållsarbete) och hennes pappa, det liv hon har kämpat så hårt för att komma bort ifrån. I ett örsök att göra sin nygamla tillvaro på ön dräglig bestämmer hon sig för att ta sina matlagningskunskaper och gjuta liv i det dammiga, lilla rosa huset i hamnen. Problemet är bara att öborna hon ska övertyga inte har mycket till övers för Flora, som inte varit tillbaka på ön sedan hennes mamma gick bort. För att kunna lyckas med sitt projekt och komma vidare i livet måste hon sluta fred med de misstag hon en gång gjort. Hon måste bestämma sig för var hennes framtid egentligen finns, och hon måste sluta fly. 

Kommentar: Jag har tidigare läst fyra böcker av Jenny Colgan. Har gillat dem, de är lättlästa och mysiga, passar prefekt som sommarläsning. Colgan har en fantastik förmåga att beskriva miljöerna i sina böcker, varje bok jag läser av henne får mig mer och mer att vilja besöka dessa platser.
För att heta "Sommar på den lilla ön i havet" känns inte den så somrig faktiskt, jag får ingen som helst känsla av att det är sommar. Tog lite tid att komma in i boken, kände mig något besviken på denna faktiskt. Karaktärerna kändes ganska platta och tråkiga, kände i stort sett inget för någon av dem. Det är forfarande en lättsam och mysig bok att läsa om man gillar författaren, men jag uppevde att detta inte var hennes bästa verk.

Betyg: 3 av 5

2 kommentarer:

  1. Den boken har legat länge hos mig. Vill läsa den snart.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.