tisdag 18 juni 2019

Skamvrån av Sofie Sarenbrant

Titel: Skamvrån
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Boomark Förlag
ISBN: 978-91-8885-916-7
Serie: Emma Sköld #7
Språk: Svenska
Antal sidor: 411
Finns hos: Adlibris / Bokus
***********************************************************************************
Handling: Ett nytt fall för Emma Sköld. 

En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma och inväntar tåget. I en annan del av Sverige hamnar en man i en djup grav i skogen. Ingen av deras nära och kära känner till den annalkande katastrofen. Kommer deras liv gå att rädda? 

De två drabbade är inte bekanta, men har något livsavgörande gemensamt. Nu är det upp till kriminalinspektör Emma Sköld att hitta sambandet innan det är för sent. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: Sofie Sarenbrant blev snabbt en favoritförfattare för ett par år sedan. Jag ser alltid fram emot att läsa en ny bok av henne, mitt enda problem är att de tar slut för snabbt då jag slukar sidorna det går ju inte att sluta när man väl satt igång.

Skamvrån är den sjunde efterlängtade delen om Emma Sköld. Lever denna upp till förväntningarna? Absolut! Det är inte det lättaste att skriva om en bok som är en del i en serie utan att avslöja för mycket. I Skamvrån tar Sofie upp psykisk ohälsa som är otroligt aktuellt och viktigt ämne att tala om. Den tar även upp utanförskap vänner mellan, det gör ont i hjärtat att läsa om Julia och vad hon utsätts för, mitt hjärta värker för henne samtidigt som jag blir så arg på omgivningen. Trots att det är en tung handling så finns även här en del ljusglimtar, allt är inte ett mörker.

Sofie har en stor talang med att skildra människor och relationer. Karaktärerna känns trovärdiga och intressanta. De får mig att känna alla möjliga känslor, uppgivenhet, sorg, frustration, glädje. Det är precis jag vill att en författare ska bringa fram i mig, jag vill känna något för dem och det får verkligen författaren mig att göra.

Självklart avslutas boken med en cliffhanger som heter duga. Jag satte nästan kaffet i vrångstupen. Jag vill veta nu, helst igår hur det kommer att sluta. Snälla Sofie säg att vi inte behöver vänta allt för länge.

Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bookmark Förlag, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.