torsdag 6 juni 2019

Kommande böcker: Juni 2019

Då tar vi oss en titt på kommande boksläpp i juni som jag är intresserad av att läsa. Jag fyllde år 1 juni men att hoppas att familjen köper någon av dessa är lika med noll. De har lagt ner att köpa böcker till mig då de inte vet vad de ska köpa, men de brukar vara snälla och ge mig ett presentkort på Akademibokhandeln så jag själv får välja :)

Kniv av Jo Nesbö
Serie: Harry Hole 12
Utgivningsdatum: 2019-06-26
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling: I "Kniv", uppföljaren till gastkramande succéromanen "Törst", vaknar Harry Hole upp svårt bakfull, med händerna och lakanen dränkta i blod. 
Nu väntar en uppgörelse med en gammal fiende, i ett drama som också blir Harrys största personliga utmaning. 

Kommentar: Jo Nesbö är ett måste, han gå på min autobuy! Finns ingen som Nesbö. Och Harry Hole.
**************************************************************************************Krokodilväktaren av Katrine Engberg
Serie: Köpenhamnsserien #1
Utgivningsdatum: 2019-06-11
Förlag: Forum

Handling: En tidig morgon hittas en ung kvinna mördad i sin lägenhet. Det blir inledningen på en mardröm för alla i det slitna bostadshuset. Liksom för polisinspektörerna Jeppe Körner och Anette Werner som för ta sig ann fallet. 

Kvinnan har fått ett mönster ristat i ansiktet, och de vill snabbt hitta den skyldige innan vetskapen och paniken sprider sig. Men utredningen går trögt. Ända tills det visar sig att kvinnans hyresvärd håller på att skriva en deckare där mordet finns exakt återgivet. Vem kan ha läst den och låtit en grym fantasi bli verklighet?

Kommentar: Låter verkligen som en bok i min smak. Deckare, spänning, författare från Skandinavien och jag är såld.
***************************************************************************************************************************
Pojken i snön av Samuel Björk
Serie: Mia Kruger & Holger Munch #3
Utgivningsdatum: 2019-06-20
Förlag: Wahlström & Widstrand

Handling: Det är vintern 1999. En äldre man kör med bil över fjället när han plötsligt är tvungen att tvärbromsa. Framför honom står en blåfrusen pojke med ett par rådjurshorn på huvudet. 

I samma trakter, fjorton år senare, hittas en ung flicka i balettkjol brutalt mördad. Kriminalkommissarie Holger Munch och hans kollega Mia Kruger dras in i det märkliga fallet. 

På brottsplatsen finns en övergiven kamera och Holger och Mia tror först på en snabb lösning. Men då är de ännu lyckligt ovetande om vad de snart kommer att möta. 

Kommentar: Jag har läst första delen i denna serie, den andra står oläst här hemma men det hindrar mig inte från att inte vilja ha del tre.
***************************************************************************************************************************
Verkanseld av Louise Boije af Gennäs
Serie: Motståndstrilogin #3
Utgivningsdatum: 2019-06-10
Förlag: Bookmark Förlag

Handling: Stockholm 2018. Det har bara gått ett drygt år sedan det första överfallet och ingenting i Saras liv är sig likt. Flera i hennes direkta omgivning har dött under märkliga omständigheter som omöjligt kan vara en slump, även om polisen och sjukvården vill få henne att tro det. 

Sorgen och rädslan håller Sara i ett stadigt grepp men djupt inom henne spirar en kraft, ett okuvligt motstånd. Sara kommer inte ge upp utan kamp om bara hennes motståndare kunde ge sig till känna. 

I den avslutande delen av Motståndstrilogin tätnar intrigen runt Sara. När ingenting finns kvar att förlora måste Sara agera med övertygelse och mod. Den lilla människan får aldrig ge upp kampen mot den makt som går över lik för att bevara sina intressen. 

Kommentar: Älskar verkligen den här serien, ser så mycket fram emot att läsa denna avslutande del.
***************************************************************************************************************************
Turisten av Olséni & Hansen
Serie: Mord i Falsterbo #5
Utgivningsdatum: 2019-06-12
Förlag: Bokfabriken

Handling: När Egon, 86 år, och hans ständige vapendragare, Ragnar, ställer ut en väns veteranbil på Skanör-Falsterbos årliga bilshow hittar de en död man i bagageutrymmet. 

Vem mannen är och hur han har hamnat där blir ett fall för Mårten Lind på Skanörspolisen. När kroppen sedan försvinner kompliceras saker och ting, och Mårten blir påtvingad en ny kollega som vill ta över utredningen. Samtidigt har Egon, trots att han inte tror på Gud, gått med i kyrkorådet. Han misstänker att den nytillträdde kyrkoherden inte har rent mjöl i påsen...

Kommentar: Fullkomligt älskar dessa författare, böcker och karaktärer. Jag får mig alltid ett gott skratt när jag läser dessa böcker.
***************************************************************************************************************************

2 kommentarer:

  1. Jag älskar också deckarböckerna från Falsterbo av Olséni & Hansen. Jag skrattar högt när jag läser dom. Håller på med deras fjärde nu och ser fram emot nästa bok.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är de härliga de böckerna :) Jag skrattar högt flera gånger under tiden jag läser :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.