söndag 26 maj 2019

Toktanten av Birgitta Bergin

Titel: Toktanten
Författare: Birgitta Bergin
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-874-9 
Språk: Svenska
Antal sidor: 367
Finns hos: Adlibris / Bokus
***********************************************************************************
Handling: Äntligen har semestern börjat och Lena och Fredrik är tillbaka i sommarhuset, glada att få lämna vardagslivet i Paris. De har sett fram emot att ha familjen samlad, grilla tillsammans på kvällarna, träffa grannar på ett glas vin eller två och njuta av västkustens salta stänk. Men det blir inte så. 

De har fått en ny granne, och hon tycks vilja göra allt för att förstöra deras idyll. Plötsligt är det inte längre självklart var tomtgränsen går eller vilka stigar till stranden som är tillåtna att promenera på. Frågorna bland grannarna hopar sig. Vad hände egentligen med Maria och Peters lilla hund? Varför går den nya grannen alltid runt med en stor skruvmejsel i handen? Och vad är det för märkliga ramsor hon mumlar på?

Plötsligt är dörrar stängda och folk ser sig om över axeln. Den hotfulla stämningen förvärras och till sist är alla i Lövudden indragna i ett drama som ingen vet slutet på...

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: Detta är den fjärde boken jag läser av Birgitta Bergin, tycker verkligen om hennes böcker. Vilken annorlunda bok "Toktanten" är, jag gillar den verkligen.

Författaren fångar mig direkt och jag är nyfiken på hur det ska gå för de stackars grannarna med grannen från bokstavligen helvetet. "Toktanten" handlar om grannen som inte skyr några som helst medel för att få som hon vill. Det är en underhållande och lättläst bok.

Detta är en granne man inte vill råka ut för i verkligheten. Det här med grannar är ett fenomen. Jag hade en granne som inte var som Toktanten men allt bra jobbig som störde hela grannskapet, historierna är många. När hon äntligen flyttade förra året kan ha varit den bästa dagen på länge, det var nästan så att jag ville gå ner och hjälpa henne packa så det skulle gå fortare för dem att flytta.

Först tänkte jag: Jisses vilken irriterande tant, sen blev hon mycket värre och riktigt obehaglig. Författaren har skrivit om en karaktär som kryper läsaren under skinnet. Många av oss har haft grannar som man inte dragit jämt med alla gånger, men denna granne tar verkligen priset, hoppas verkligen att jag aldrig behöver stötta på denna typ av granne någonsin.

Författaren är bra på att fånga läsaren och det håller i sig under hela läsningens gång, tempot är där hela tiden och hon håller mitt intresse hela vägen. Det blir aldrig tråkigt, det är en underhållande bok och jag skrattar till både en och flera gånger. Birgitta beskriver karaktärerna otroligt bra, jag ser dem alla framför mig. Även miljöerna ser jag klart framför mig.

Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bokfabriken, tack för den.

2 kommentarer:

  1. Jag håller själv på att läsa boken. Intressant, men jobbig ju längre in i boken man kommer. Jag vill ju ändå veta hur det går och vad toktanten hittar på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den där Toktanten är verkligen inte klok. Hoppas du gillar boken.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.